Trabzonspor batıyor mu? ŞOK TABLO!

Trabzonspor'un halkla açık şirketi Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin 2013 kasım sonu bilançosu ve 6 aylık mali tabloları incelendiğinde Bordo-Mavili kulübün acil nakit kaynağa ihtiyaç duyduğu ortaya çıkıyor.Söz konusu verilere göre

Trabzonspor batıyor mu? ŞOK TABLO!

Trabzonspor'un halkla açık şirketi Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin 2013 kasım sonu bilançosu ve 6 aylık mali tabloları incelendiğinde Bordo-Mavili kulübün acil nakit kaynağa ihtiyaç duyduğu ortaya çıkıyor.

Söz konusu verilere göre Bordo-Mavili Kulübün tüm yükümlülükleri toplamı 228 milyon 800 bin 873 TL. tutarında. Şirketin özsermayesi 51 milyon 26 bin 814 TL olduğu için tüm yükümlülüklerin özsermayeye oranı ciddi derecede anlamsız bir tablo ortaya çıkarıyor.

Genel hatlarıyla bakıldığında şirketin kısa vadeli finansal borçları 90 milyon 558 bin 691 TL., kısa ve uzun vadeli toplam borçları ise 94 milyon 674 bin 593 TL.

Kısa vadeli finansal borçların tüm finansal borçlara oranı yüzde 96, yine kısa vadeli yükümlülüklerin tüm yükümlülüklere oranı yüzde 91 seviyelerinde olduğu için kulübün acil nakit ihtiyacına ihtiyaç duyduğu ortada.

Sportif ve Futbol İşletmeciliği Yatırım A.Ş. Trabzonspor Derneği'nden 73 milyon 674 bin 694 TL. alacaklı görünse de bu bedel yine kulüp gelirlerinden karşılanmak durumunda.

Başka bir deyişle Trabzonspor'un borçlarının nerdeyse tamamı 1 yıl içinde ödenmek zorunda olduğu için kulübün kısa vadede ciddi bir kaynak girişine ihtiyacı var.

Yönetimin bu sorunu nasıl aşacağı merakla beklenirken, genel kuruldan alınan sermaye artırımı onayıyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler