Trabzonspor Avrupa'da 98'inci randevuda

Trabzonspor, İrlanda temsilcisi Derry City ile oynayacağı maçla birlikte Avrupa'da 98'nci randevusuna çıkacak.  Geçtiğimiz sezon hem Avrupa'da hem de Spor Toto Süper Lig'de hüsran yaşayarak başarısız bir sezon geçiren Trabzonspor, yeni sezonun ilk maçında

Trabzonspor Avrupa'da 98'inci randevuda
Trabzonspor, İrlanda temsilcisi Derry City ile oynayacağı maçla birlikte Avrupa'da 98'nci randevusuna çıkacak. 
 
Geçtiğimiz sezon hem Avrupa'da hem de Spor Toto Süper Lig'de hüsran yaşayarak başarısız bir sezon geçiren Trabzonspor, yeni sezonun ilk maçında, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda İrlanda'nın Derry City takımıyla oynayacağı karşılaşmayı kazanarak yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor.
 
Bordo-mavililer bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 97 maçın 33'ünü kazanıp, 26'sında berabere kalırken, 38 maçta sahadan yenilgi ile ayrıldı. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri 122 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 139 gol gördü. Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlayan eski adıyla UEFA Kupası'nda 49 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupasında 12 maç ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.
 
TRABZONSPOR GEÇTİĞİMİZ SEZON AVRUPADA HÜSRAN YAŞADI.
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor Avrupa'da en son galibiyetini 14 Eylül'de UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Inter'i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada elde etmişti. Avrupa'da son 9 maçtır galip gelemeyen Trabzonspor Derry City karşısında bu özlemini gidermek istiyor. Trabzonspor geçtiğimiz sezon ise Avrupa macerasına başlamadan bitirmişti. Bordo-mavili takım UEFA Avrupa Ligi Play-off maçında Macaristan temsilcisi Videoton, ilk maçta evinde 0-0 golsüz beraber kalmış, deplasmanda ise normal süresi golsüz biten maçta penaltılar sonucu Trabzonspor müsabakayı 4-2 kaybederek Avrupa defterini erken kapamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor