Trabzonspor 93. maçına çıkyor!

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. maçında, Fransa'nın Lille takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 93. karşılaşmasına çıkacak.Trabzonspor bugüne kadar Avrupa'da 92 maça çıktı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Ş

Trabzonspor 93. maçına çıkyor!

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. maçında, Fransa'nın Lille takımı ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 93. karşılaşmasına çıkacak.

Trabzonspor bugüne kadar Avrupa'da 92 maça çıktı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve grubunda 27 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Inter Toto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı. Bordo-mavili ekip 92 maçta 33 galibiyet, 23 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 120 gol atarken, kalesinde 133 gol gördü. 

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki 6. maçına çıkıyor. İlk maçta deplasmanda İtalya devi Inter'i 1-0 mağlup eden Bordo-mavili takım ikinci maçta ise sahasında Fransa temsilcisi Lille ile 1-1 berabere kaldı. Deplasmanda oynadığı CSKA Moskova maçını 3-0 kaybeden Trabzonspor, Rus temsilcisi ile sahasında oynadığı ikinci maçta ise golsüz berabere kalan bordo-mavililer İnter ile sahasında 1-1 berabere kalarak grupta elde ettiği 6 puan ile 2. sırada yer
alıyor.

TRABZONSPOR FRANSA'DA YENİLMİYOR
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında Lille takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, Fransız takımlarına karşı Fransa'da yenilmiyor. Bordo-mavililer, daha önce Fransız takımları karşısında 1 kez turu geçerken 1 kez de elenmişti. Bordo-mavililer, ilk olarak 1991-92 sezonunda Fransa'nın Olympique Lyon takımı ile UEFA Kupası 2. turunda eşleşmişti.

İlk maçta deplasmanda Fransız takımını 4-3'lük skorla mağlup eden bordo-mavililer, sahasında da 4-1 kazanarak 3. tura yükselmişti.

Karadeniz ekibi, 2009-2010 sezonunda ise bir başka Fransız ekibi Toulouse ile UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşı karşıya gelmişti. İlk maçta sahasında Fransız takımına 3-1 yenilen bordo-mavililer, deplasmanda rakibini 1-0 yenmesine karşın turu geçme başarısı gösterememişti. 

Trabzonspor, Fransız takımları ile daha önce yaptığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Söz konusu maçlarda 11 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde ise 8 gol gördü.
Fransız takımlara karşı yapılan maçlar ve skorları şöyle:

Olympique Lyon -Trabzonspor: 3-4
Trabzonspor- Olympique Lyon: 4-1
Trabzonspor- Toulouse: 1-3
Toulouse-Trabzonsspor: 0-1
Trabzonspor-Lille: 1-1

AVRUPA'DA EN FARKLI GALİBİYET
Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda en farklı galibiyeti Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda Vllaznia takımını sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup ederek 90 maç içerisindeki en farklı galibiyetine imza attı.

EN FARKLI YENİLGİ İSPANYA DEVİ BARCELONA'YA KARŞI
Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda en farklı yenilgiyi ise İspanya'nın Barcelona takımı karşısında aldı. Bordo-mavililer, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. turu rövanş maçında deplasmanda Barcelona'ya 7-2'lik sonuçla mağlup olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor