Trabzonspor 7 sezonda sadece 1 kez...

 Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın Bursaspor'u 3-2 yenerek kupayı kazanmasıyla büyük takımların bu organizasyondaki üstünlüğü sürdü. Türk futbolunda "4 büyükler" olarak anılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, son 7 sezonda di

Trabzonspor 7 sezonda sadece 1 kez...
 Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın Bursaspor'u 3-2 yenerek kupayı kazanmasıyla büyük takımların bu organizasyondaki üstünlüğü sürdü.
 
Türk futbolunda "4 büyükler" olarak anılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, son 7 sezonda diğer takımlara karşı büyük üstünlük kurdu. Türkiye Kupası'na önem vermedikleri yönünde yorumlar yapılan ve genelde bu organizasyonda fazla süre almayan oyuncularla maçları oynayan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe son 7 sezonda 2'şer kez bu kupayı müzesine götürürken, Trabzonspor da bir defa bu sevinci yaşadı.
 
- Trabzonspor'un son 7 sezonda 1 kupası var
 
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından ligde en fazla şampiyon olan Trabzonspor da kupayı kazanmayı başardı.
 
Bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2009-2010'da Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek, Türkiye Kupası'nı kazandı.
 
- Galatasaray, üst üste 2. kez kazandı
 
Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu şampiyonu olan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda üst üste 2. kez mutlu sona ulaştı.
 
Geçen sezonki finalde Eskişehirspor'u 1-0 yenerek kupayı kazanan sarı-kırmızılı takım, bu sezonki final maçında ise Bursaspor'a 3-2 üstünlük kurarak bir kez daha Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.
 
- Fenerbahçe de üst üste 2 sezon kazandı
 
Kupayı son 7 sezonda üst üste kazanan bir başka büyük takım Fenerbahçe oldu.
 
Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın oyunculara maç başı verdikleri paranın kupanın gelirinden fazla olduğu yönündeki eleştirilerine rağmen sarı-lacivertli takım, 2 kez kupayı kazanma başarısı gösterdi.
 
Bu kupayı 1982-1983'te kazandıktan sonra 28 yıllık hasret yaşayan ve bu özlemi 2011-2012'de Bursaspor'u 4-0 yenerek sonlandıran Fenerbahçe, bir sonraki sezon Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek üst üste 2 kez kupayı müzesine götürdü.
 
- 2 kez kazanan Beşiktaş 
 
"4 büyükler" arasında son 7 sezonda 2 kez Türkiye Kupası'nı kazanan bir başka takım Beşiktaş oldu.
 
Siyah-beyazlı takım, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında bu kupayı kazandı. 2008-2009'da Fenerbahçe'ye 4-2 üstünlük kurarak kupa sevinci yaşayan Beşiktaş, 2010-2011'de ise normal süresi 2-2 biten maçta penaltılar sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 6-5 üstünlük kurarak bir kez daha mutlu sona ulaştı.
 
- Trabzonspor'un son 7 sezonda 1 kupası var
 
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından ligde en fazla şampiyon olan Trabzonspor da kupayı kazanmayı başardı.
 
Bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2009-2010'da Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek, Türkiye Kupası'nı kazandı.
 
- Final maçlarını da diğerlerine bırakmadılar
 
Büyük takımlar, final mücadelesini de genelde diğer takımlara bırakmadı.
 
Fenerbahçe, son 7 sezonda 4 kez finale çıkarken; Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray 2'şer kez finalde mücadele hakkı kazandı. Bu 7 sezonda sadece Bursaspor, Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor finale yükselmeyi başarabildi. Bursaspor, 2 kez finale çıkmasına rağmen kupayı kazanamadı. Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor da birer defa final maçına çıktı.
 
- Bu takımlar dışında son olarak Kayserispor kazandı
 
"4 büyükler" dışında Türkiye Kupası'nı son olarak kazanan ekip Kayserispor oldu.
 
Sarı-kırmızılı takım, 2007-2008'de Gençlerbirliği'ne penaltılar sonucunda üstünlük sağlayarak kupayı kazandı. İki ekip arasındaki final karşılaşmasının normal süresi 0-0 berabere biterken, Kayserispor penaltılarda 11-10 üstünlükle Türkiye Kupası'nı kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler