Trabzonspor, 6 Ülke 19 Şehir gezdi

Bu sezonu 53 resmi maç ile tamamlayan Trabzonspor'un, deplasmanda 27 karşılaşma oynadığı ve dış saha maçları için 86 bin 824 kilometre yol kat ettiği bildirildi.Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, bordo-mavili takımın bu sezon 20

Trabzonspor, 6 Ülke 19 Şehir gezdi

Bu sezonu 53 resmi maç ile tamamlayan Trabzonspor'un, deplasmanda 27 karşılaşma oynadığı ve dış saha maçları için 86 bin 824 kilometre yol kat ettiği bildirildi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, bordo-mavili takımın bu sezon 20 Spor Toto Süper Lig (17 normal sezon, 3 Süper Final), 4 UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Avrupa Ligi, 1 Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 27 deplasman maçı oynadığı, ayrıca bu müsabakaların haricinde Hüseyin Avni Aker Stadı saha zeminimizde yapılan düzenleme nedeniyle Şampiyonlar Ligi 3. eleme turundaki Benfica maçının da İstanbul'da yapıldığı belirtildi.

Trabzonspor'un bu maçlar için 13'ü Türkiye'de olmak üzere 19 farklı şehir ve 6 ülkeye seyahat ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

''Spor Toto Süper Lig'de normal sezonda oynanan maçlar için 28 bin 940, Süper Final karşılaşmaları için de 6 bin 300 kilometre olmak üzere toplamda 35 bin 240 kilometre yol kat edildi. Takımımız Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medical Park Antalyaspor maçı için 2 bin 600 kilometrelik mesafeye uçtu.

Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu dahil 4 deplasman ve İstanbul'da oynadığımız Benfica maçı için gidilen uzaklık ise 32 bin 884 kilometre, UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao ve PSV Eindhoven maçları için mesafe 16 bin 100 kilometreye ulaşılırken, Avrupa kupaları için gidilen toplam mesafe ise 48.984 kilometre oldu. Toplamda tüm sezon boyunca Trabzonspor'un seyahat ettiği uzaklık böylece 86 bin 824 kilometreye ulaştı.''

Trabzonspor'un gittiği en uzak deplasman 5 bin 192 kilometre ile Benfica maçı için gidilen Lizbon olurken, en yakın deplasman ise 180 kilometre ile Orduspor maçı için Ordu olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor