Trabzonlunun Akyazı tepkisi

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi Play-Of karşılaşması için İstanbul’da stadyum ararken Trabzon’da dolgu çalışmalarına başlanan Akyazı kompleksinin inşaatı mahkeme kararı ile bir süre önce durduruldu.Bilindiği gibi Trabzon Mimarlar Odası Başkanı M.Salih Akyüz,

Trabzonlunun Akyazı tepkisi

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi Play-Of karşılaşması için İstanbul’da stadyum ararken Trabzon’da dolgu çalışmalarına başlanan Akyazı kompleksinin inşaatı mahkeme kararı ile bir süre önce durduruldu.

Bilindiği gibi Trabzon Mimarlar Odası Başkanı M.Salih Akyüz, Mimarlar eşliğinde basın toplantısı yaparak Akyazı Projesine neden karşı  olduklarını ve inşaatın durdurulması için mahkemeye müracaatlarının nedenlerini açıklamış ve stadyum için farklı alternatifler sunmuştu.

Dolgu çalışmaları büyük bir hızla devam eden Akyazı projesinin inşaat çalışmalarının durdurulması sonucu Trabzonlu sporseverlerin önümüzdeki yıllarda da Avrupa maçlarını Trabzon’da izlemeleri bir hayalin ötesine gidemeyecek gibi.

Trabzonspor İstanbul’da saha dileniyor:

Trabzon Avni Aker Stadyumu’nun  Avrupa Kupası Maçları oynanacak kriterlerde bulunmaması  sorununa birde Eyof 2011 açılış ve kapanış törenlerinde zemininde oluşan bozulmalar eklenince Trabzonspor Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme müsabakasını İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynamıştı.

Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme maçında Portekiz’in Benfica takımına elenen Trabzonspor UEFA Avrupa Kupası Play-Of grubunda oynayacağı İspanya’nın Bilbao takımı ile de İstanbul’da karşılaşacak.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na ulaşım zorlukları da göz önüne alınarak Trabzonspor yönetimi İstanbul’da farklı stadyum arayışlarına girdi ve bu doğrultuda çalmadık kapı bırakmadı.

Trabzonspor Yönetimi, Taraftarlarının Ramazan gününde ulaşımın daha kolay olması için Galatasaray’dan Türk Telekom Arena Stadyumu’nu isterken bu isteklerine şu ana kadar net bir cevap da alamadı.

Gelecek Yıl Stadyum Dilenmeyelim:

Trabzonspor taraftarları “Trabzonspor Trabzon’un takımı bizler takımımızın Avrupa maçlarının Trabzon’da oynamasını istiyoruz,bu bizim en doğal hakkımız. Bu yıl takımımızın maçlarını Trabzon’da izleyemedik bu gidişle gelecek yıl da izleyemeyeceğiz. Mimarlar Odası Akyazı inşat çalışmalarını mahkeme kararı ile durdurdu. Belki haklılar belki değiller. Daha önce akılları neredeydi ve bilsinler ki şu ana kadar onay verdikleri  ve bundan sonra verecekleri tüm çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Trabzon ve Trabzon sahilini koruma aşkları sadece Akyazı kompleksi ile mi ilgili merak ediyoruz. Gerçi geçmiş yıllarda yaptıkları çalışmalara baktığımızda pek de Trabzon’u düşündükleri söylenemez” şeklinde düşünce belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor