Trabzonlu sporcuların hedefi altın

Otobüsün bagajında 12 saat yolculuk yaparak ulaştıkları Ankara'dan Kanada'ya gidip, buradaki dünya şampiyonasından bronz madalyayla dönen Savaş Bekar ve Yavuz Selim Kazancı, önümüzdeki yıl İzmir'de düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalyayı hedefli

Trabzonlu sporcuların hedefi altın

Otobüsün bagajında 12 saat yolculuk yaparak ulaştıkları Ankara'dan Kanada'ya gidip, buradaki dünya şampiyonasından bronz madalyayla dönen Savaş Bekar ve Yavuz Selim Kazancı, önümüzdeki yıl İzmir'de düzenlenecek dünya şampiyonasında altın madalyayı hedefliyor.

Kanada'da geçen yıl düzenlenen Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'na son anda çağrılmaları nedeniyle yer bulamadıkları için Ankara'ya otobüsün bagajında giden, buradan gittikleri şampiyonada bronz madalya kazanan Bekar ve Kazancı, bundan sonraki hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Çin'de bu yıl düzenlenen 5. Büyükler Sanda Dünya Kupası'nda bir altın, bir gümüş ve beş bronz madalya kazanan Türkiye  Milli Takımı Wushu sporcularından gümüş madalya ile dönen Bekar, spora 10 yıl önce boksla başladı. Bu branşta yıldızlar kategorisinde Türkiye ikincisi olan Bekar, 3 yıl önce branş değiştirdi. Wushuya başladıktan bir ay sonra Türkiye şampiyonu olan Bekar, Endonezya'da gençler dünya üçüncüsü oldu.

Çin'de 65 kiloda çıktığı final maçında İranlı rakibine yenilip gümüş madalya kazanan Bekar, ''Geçen yıl Kanada'da derece yaptığım için Çin'deki Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanmıştım. Ülkemizi iyi temsil edip, yüzümüzün akıyla döndük. Altın madalya alabilirdim ama finalde az sayı farkıyla yenildim. Bize destek veren federasyon yetkililerine ve antrenörlerime teşekkür ediyorum'' dedi.

İzmir'de önümüzdeki yıl Wushu Dünya Şampiyonası'nın düzenleneceğini hatırlatan Bekar, ''Bu şampiyonaya katılmak için birkaç ay sonra yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda birinci olmak istiyorum, daha sonra da İzmir'de altın madalya kazanmak istiyorum. 2012'de da wushu olimpiyatlarına katılmak istiyorum'' diye konuştu.

 -KAZANCI'NIN HEDEFİ DE ALTIN-

 Kanada'daki şampiyonada bronz madalya kazanan milli sporcu Yavuz Selim Kazancı da Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gördüğünü ve maddi yetersizlikler nedeniyle yeterince antrenman yapamadığını belirtti. Çin'deki kupada, Çinli rakibiyle yaptığı maçta hakemlerin adil davranmamasından nedeniyle altın madalya elde edemediğini ifade eden Kazancı, ''Yine de biz milli takım olarak Çin'de ülkemizi iyi temsil ettik ve bunun gururunu yaşadık. Şimdi İzmir'deki Dünya Şampiyonası'nda en iyi dereceyi elde etmek için uğraşacağız. Ev sahipliğini yapacağımız şampiyona, wushunun yanı sıra, ülkemizin tanıtımını da sağlayacak. Türkiye'de futbol ve basketbol gibi sporlara destek veren halkımızın ve spor önderlerinin bize de destek olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

75 kiloda yarışan Kazancı, kilosunun olimpik branşta yer almaması sebebiyle olimpiyatlara katılamayacağını, ancak Avrupa ve dünya şampiyonalarında en iyi dereceleri hedeflediğini kaydetti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler