Trabzonlu sporcular neden Fenerbahçe’de

 Trabzon Mücadele sporlarında hemen hemen her branşta uluslararası turnuvalarda başarılara imza atmış sporcularla dolu.  Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başta Türkiye olmak üzere Trabzon’un gururu olan bu sporcular Trabzon’da fazla destek alamıyorlar mı

Trabzonlu sporcular neden Fenerbahçe’de

 

Trabzon Mücadele sporlarında hemen hemen her branşta uluslararası turnuvalarda başarılara imza atmış sporcularla dolu. 

 

Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başta Türkiye olmak üzere Trabzon’un gururu olan bu sporcular Trabzon’da fazla destek alamıyorlar mı bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki  uluslararası derecelere sahip bu sporcuların tamamına yakını Trabzon dışından destek görmektedirler. 

 

Trabzonlu sporculara destek veren kulüplere baktığımız zaman ise arkalarında duran kulüpler Fenerbahçe, Beşiktaş, İ.B.B ve Ankara ASKİ. Trabzonlu sporcularımız alanlarında kazanmış oldukları başarıların gururunu yaşayan biz olurken spor arenasında rant sağlayan ise sporculara destek veren kulüpler oluyor.

 

2012 Londra Olimpiyatlarında minderde ve ringde ülkemizi başarılı şekilde temsil eden sporcularımız her müsabakaya çıkmalarında maçı sunan TRT spikerinin sporcuların kulüpleri ile zikrederken Trabzon’dan bu sporculara destek veren vatandaşların hevesleri kursaklarında kaldı. 

 

Böyle başarılara imza atan sporculara Trabzon camiası ve Trabzon halkı destek çıkmaz ise Trabzon daha çok değerini kaybeder.  

 

Neden Trabzon’un olimpiyat şampiyonu yok? - SAYFA 2'DE- 

 

 

Trabzon’un hemen hemen her mücadele sporları branşında uluslar arası şampiyonluklar elde etmiş bir sporcusu bulunmakta. baktığınız zaman Trabzon’un spor alt yapısına ülke genelinde kent olarak metre kareye en fazla sporcunun düştüğü bir şehir. Bu kadar şampiyonu yetiştiren bir şehrin çocuğu neden Olimpiyatlarda madalya kazanamıyor buda merak edilen bir durum olarak karşımıza çıkmakta. 

 

Sporcularımızın olimpiyatsal başarısızlığı ise akıllara soru işaretleri getiriyor. 

 

Olimpiyatlarda başarısızlık Türkiye geneline yayılmış iken Türkiye’nin gururu olan Trabzonlu sporcular neden oluyor da olimpiyatlarda derece elde edemiyor. Bunun sebebi ise spor federasyonları kendi bünyelerinde oluşturdukları milli takımlara antrenör olarak torpilli kişilerimi getiriyor.  

 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor