Trabzonlu sporcudan iddialı sözler

Dünya şampiyonu boksörümüz Busenaz Sürmeneli çok iddialı... 19-27 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Asisi kentinde yapılacak olan Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda ringe çıkmaya hazırlanan Trabzon Büyükşehir Belediyespor boksörü Busen

Trabzonlu sporcudan iddialı sözler
Dünya şampiyonu boksörümüz Busenaz Sürmeneli çok iddialı... 19-27 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Asisi kentinde yapılacak olan Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda ringe çıkmaya hazırlanan Trabzon Büyükşehir Belediyespor boksörü Busenaz Sürmeneli,  hedefini altın madalya olarak belirledi. Geçtiğimiz yıl Bulgaristan'ın Albena kentinde yapılan Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan demir yumruk boksörümüz, İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye’ye altın madalya kazandırmak istediğini söyledi.
 
YILDIZ GİBİ PARLADI
 
Kulübünde ve Milli Takım'da sergilediği başarılarla bir yıldız gibi parlayan Busenaz, “Dünya şampiyonluğunu çok çalışarak elde ettim. Şuanda hedefim Avrupa şampiyonasında altın madalya almak. Başaracağıma inanıyorum” dedi. Şu anda kendisini daha rahat hissettiğini belirten Busenaz, “İnsanların bundan sonra benimle ilgili beklentileri arttı. Sorumluluğumun farkındayım. Bütün beklentileri karşılaşacağıma inanıyorum. İnşallah insanların destekleriyle daha güzel sonuçlara imza atacağım. Şu anda ilk hedefim Avrupa Boks Şampiyonasında altın madalya almak. Daha sonra da 2020’de Rio da yapılacak olan Olimpiyatı'nda altın madalya almayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.
 
BİR ŞAMPİYONLUK DAHA
 
Trabzon Büyükşehir Belediyespor boks antrenörü Cahit Süme ise Trabzon’a bir Avrupa Şampiyonluğu daha kazandırmak istediklerini söyledi. Buse’nin 70 kg’da Dünya şampiyonu olduğunu belirten Süme, “Buse bu Avrupa şampiyonasında ise 75 kg’da mücadele edecek. Aslında 70 kg’da da mücadele edebilirdi. Çok fazla kilosu yok ama biz istiyoruz Buse Olimpiyat madalyasını Trabzon’a getirecekse eğer Türkiye’ye kazandıracaksa şimdiden olimpik sıklet olan 75 kg’da mücadele etmeye alışmalı. Bu nedenle bu Avrupa Şampiyonasında 75 kg’da ringe çıkacak. Kendini hep bu kiloda hazırlamalı. Zihinsel olarak ta bu çok önemli” dedi.
 
EMİN ADIMLARLA
 
Süme, “Buse’nin bu Avrupa’da ki ikinci senesi. İlk senesinde Yıldızlarda Dünya şampiyonu olmuştu. İkincisinde de yine yıldızlarda mücadele edecek. Biz tabi kariyerimize birçok Avrupa şampiyonlukları, dünya şampiyonlukları yazdırmak eklemek istiyoruz. Ama en büyük hedefimiz Olimpiyat ’ta altın madalya elde etmek. Bütün çalışmalarımız bu yönde. 2020 Olimpiyatları Rio’da. Bütün hazırlıklarımız oraya olacak. Bunun için uzun bir zamanımız var. Acelemiz yok. Emin adımlarla kararlı bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız” dedi.
 
ÇOK İNANIYORUZ
 
Şuanda İtalya’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasına kilitlendiklerini ifade eden Süme, “Gönlümüzde şu var Dünya Şampiyonasında yaşadığımız duyguları heyecanları bu Avrupa Şampiyonasında da yaşamak. Dökmüş olduğumuz sevinç gözyaşlarını mutlulukları yine burada yaşayalım istiyoruz. Yine Trabzon’umuza bir Avrupa şampiyonluğu daha kazandıralım istiyoruz. Dileklerimiz ve temennimiz bu yönde. Bunu yapabilmek için Buse de bende çok inanıyoruz. Yapacak gücümüzün olduğunu da biliyoruz. Bu şampiyonluğu alabilmek için her şeyi ortaya koyacağız.  İnşallah başaracağız” diye konuştu.
 
GELİŞME KAYDETTİ
 
Buse’nin Dünya Şampiyonasından sonra çok gelişme kaydettiğini dile getiren Süme, sözlerine şöyle devam etti: “Gerek fiziksel olarak gerekse teknik anlamda ve tecrübe anlamında her geçen üzerine koydu ve dahada iyi olacak. İnşallah bu Avrupa şampiyonasında performansının zirvesine çıkacağını umuyorum bekliyorum. Ondan Dünya Şampiyonasına nazaran çok daha rahat zevke değer maçlar ortaya koymasını bekliyorum. İnşallah bu konuda yanılmayacağız. Her geçen gün kendine olan güveni daha da artıyor. Zaten zekasıyla cesaretini birleştiği zaman boksta umuyorum ki hedefine çok daha rahat ulaşacak. Biz inanıyoruz. İnşallah Allah bizi mahcup etmez. Avrupa altın madalyasını bu Avrupa boks Şampiyonasından alır geliriz.”
 
TEŞEKKÜR EDİYORUZ
 
“İnşallah dileklerimiz ve temennilerimiz gerçek olur ve Buse bir şampiyonluk daha kazanarak Trabzon’a gelir” diyen Süme sözlerini şöyle noktaladı: “Burada tabi bize destek veren başta Trabzon Büyükşehir Belediyespor kulübüne, Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Kulüp Başkanımız Nihat Demir’e, aynı zamanda bize manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Trabzon Boks Kulübü başkanı Mustafa Koçinoğlu’na ve Trabzon halkına teşekkür ediyoruz. İnşallah onları utandırmayacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler