Trabzonlu Rahman umutlu

Birçok oyuncu gibi çapraz bağ sakatlığı onunda futboluna etki yaptı. Trabzonspor’un alt yapısında yetişen ve bir dönem Akçaabat Sebatspor formasını terleterek Adanaspor'a transfer olan Rahman Kobya, "Sakatlıklar hayallerimi bitiremez" dedi. Sakatlık onun

Trabzonlu Rahman umutlu

Birçok oyuncu gibi çapraz bağ sakatlığı onunda futboluna etki yaptı. Trabzonspor’un alt yapısında yetişen ve bir dönem Akçaabat Sebatspor formasını terleterek Adanaspor'a transfer olan Rahman Kobya, "Sakatlıklar hayallerimi bitiremez" dedi.

 

Sakatlık onun baş belası oldu. Birçok oyuncu gibi çapraz bağ sakatlığı onunda futboluna etki yaptı. Adanaspor'un şampiyonluğu kılpayı kaçırdığı sezon ümit milli takıma kadar gitti.

 

Hedef A Milli'ydi ve 4 büyüklerden birine transfer olmaktı. Ama Rahman Oğuz, Kobya sakatlığı nedeniyle hedeflerini ve hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Şimdi Adanaspor formasıyla şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor. Asist yapmayı “İşini yapmış bir oyuncu” olarak görüyor ama top kazanmayı takım için oynadığını hissettiğine inanıyor.

 

Ersan,Emrah,Fevzi ve sen çapraz bağ sakatlığı yaşadınız, bir futbolcunun bu sakatlığı yaşaması ve tekrar sahalara dönene kadar ne gibi sıkıntılar yaşadın?

 "Çok iyi bir çıkış yakalamıştım ve böyle bir sakatlık yaşadım. Her şeyimi yitirmiş gibiydim ama sıkıntıyı veren Allah sabrını da şifasını da beraberinde vereceğinden şüphem olmadı, o yüzden sabrettim doktorun vermiş olduğu programı uygulamaya çalıştm ve çok şükür artık sakatlıkla alakalı bir sıkıntım yok..”

 

Sakatlıktan önce Ümit Milli takıma gittin ve hedefinde büyüktü ancak sakatlık senin A Milli takıma kadar çıkmanı engelledi mi?

 

 “Hedefim hala büyük Trabzonspor forması:)Hedeflerimden sapmış değilim, hala umudum var. 23 yaşındaym ve yolun başı denebilir. Birçok örnek var 30 yaş üzerinde milli takıma çağrılan ve büyük takımlara transfer yapan oyuncu var”

 

Adanaspor’da bu sezon solbekte oynadın ve solbek oynadığın maçta uzaktan güzel bir gol attın.Daha önce solbek oynadın mı, attığın o güzel golü anlatır mısın?

 “O maç öncesi başkanımız ve hocamız benle özel olarak konuşmuştu ve düzenli forma giyemiyordum. Bana güvendiklerini her fırsatta dile getirdiler. Bende boşa çıkarmamak için elimden geleni yapmaya çalıştım. Şutlarım çokta kötü olmasa gerek :)hissetmiş olmalıyım ki vurdum biraz kaleci hatası biraz da şans güzel bir gol oldu.

 

Orta saha oyuncusu asist yapmayı ve top kazanmayı sever. Senin futbolunda asist mi, yoksa top çalmak mı önemli?

 

 “İkisi de önemli faktör ama mücadele etmeyi top kazanmayı daha çok seviyorum o zaman takımım için oynadığımı hissediyorum. Beni daha fazla motive ediyor.Asist yaptığınızda ben işimi yaptım diyebilirsiniz ama top kazanmanın sayısı ve sonu yok bu yüzden top kazanmak diyorum.”

 

İyi bir futbolcunun özel hayatının da iyi olmasıyla ilgili neler düşünüyorsun?

 

 “Öncelikli islama uygun yaşamak ,anne baba duası ve sevebileceğiniz bir hayat arkadaşı.”

 

Futbolun dışında boş zamanlarında neler yapıyorsun, kitap okur musun ve hangi kitapları okuyorsun?

 

 “Bilgisayar ve internetim olsun bir de okumam için kitaplar bir odada ömür boyu yaşabilirim:)genelde islami,tarihi ve siyasi kitaplar okurum.İsim vermem gerekirse Berkay Sadi Türkolun kitaplarını beğeniyorum.”

 

Kazandığın maç sonrası neler yaparsın, kaybettiğin maçtan sonra ruh halin nasıl olur?

 

 “Kazanmanın hazzı tarifsiz bir duygu, tüm haftan dünyayı kurtaran senmişsin gibi huzurlu ve güvenli geçiyor. Kaybedince de tam tersi oluyor.Ama işte Türk milleti olarak sevinci de hüznü de abartıyoruz bu yanlış.”

 

Taraftarın şampiyonluk beklentisine cevap verebilecek misiniz?

 

“Play-Off oynarsak inşaallah kesin gözüyle bakıyoruz. Bu sene oynadığımız 1-2 maç dışında hiç bir rakibimize ezilmedik ve şampiyonluğu hak ediyoruz.."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor