Trabzonlu Nurten Türkiye'yi salladı

Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü sporcularından Nurten Kadı Duman, ABD'de gerçekleştirilen Masterler Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza attı. Gülleyi 10. 89 metre atarak Dünya 3'üncülüğü elde eden Nurten Kadı Duman, 2009 yılında Sakarya Türk T

Trabzonlu Nurten Türkiye'yi salladı

Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü sporcularından Nurten Kadı Duman, ABD'de gerçekleştirilen Masterler Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza attı.

Gülleyi 10. 89 metre atarak Dünya 3'üncülüğü elde eden Nurten Kadı Duman, 2009 yılında Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü'nde başladığı "Atma Sporları"nda kısa sürede önemli başarılar kazandı.

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom'un "Türkiye'ye Değer" projesi kapsamında destek verdiği Türk Telekom Amatör Spor Kulüpleri'nde spor yapan sporcular her geçen gün başarılarına bir yenisini ekliyor.

Son olarak, Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü sporcularından 39 yaşındaki Nurten Kadı Duman, Amerika'da yapılan Masterler Dünya Şampiyonası'nda gülle atmada Bronz madalya kazandı. Geçen yıl da Balkan Şampiyonu olan başarılı sporcu, sporun yanı sıra avukatlık yapmayı sürdürüyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Sacramento'da gerçekleştirilen Masterlar Atletizm Dünya Şampiyonası'na 161 ülkeden 5 bin master atlet katıldı. Şampiyonaya Türkiye'yi temsilen katılan 12 sporcunun arasında tek kadın sporcu olarak dikkatleri üzerine çeken Nurten Kadı Duman, Şampiyona'nın 8'inci gününde gülle atma yarışmalarında gülleyi 10. 89 m. atarak dünya üçüncü olmayı başardı. Şampiyona kapsamında 35-40 yaş grubun disk atma yarışmasında ise 7'incilik elde etti.

ADLİYEDEN ÇIKIYOR, GÜLLE ATMAYA KOŞUYOR

39 yaşında olan Nurten Kadı Duman, Trabzon'un Bağışlı Köyü'nde doğdu. 1989 yılında, liseyi bitirdikten sonra Ankara'da Atmalar branşlarından gülle çalışmalarına başlayan Nurten, antrenman sırasında ayağının kırılması nedeniyle sporu bırakmak zorunda kaldı.

Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Yüksek Okulu'nu kazanan Nurten Kadı Duman'ın öğrenme hevesi 1994 yılında evlendikten sonra da bitmedi ve İstanbul Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Avukatlık yapmaya devam ederken 2009 yılında Sakarya Türk Telekom Spor Kulübü'nde kızı ile birlikte gülle sporuna yeniden başlayan Nurten Kadı Duman, bir sonraki yıl kulübün lisanslı sporcusu olarak Balkan Şampiyonu oldu ve bu süre zarfında birçok kez Türkiye birinciliği elde etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler