Trabzonlu motosikletçiden şov!

    Dünya Supersport Şampiyonası’nda mücadele eden milli motosikletçi Trabzonlu Kenan Sofuoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Motosiklet Topluluğu tarafından üniversitenin kongre merkezinde gerçekleştirilen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.So

Trabzonlu motosikletçiden şov!

    Dünya Supersport Şampiyonası’nda mücadele eden milli motosikletçi Trabzonlu Kenan Sofuoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Motosiklet Topluluğu tarafından üniversitenin kongre merkezinde gerçekleştirilen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Sofuoğlu gençlere, motosiklet sporuna nasıl başladığını, bugünkü konuma nasıl geldiğini anlattı. Şöyleşide Sofuoğlu’na 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Yağız Avcı eşlik etti.

Aynı zamanda motosiklet tamircisi bir babanın oğlu olan, bir ağabeyini motor antrenmanında, diğer ağabeyini ise trafik kazasında kaybeden Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Ankara’daki şovuna yeğenlerini de getirdi. Dünya Supersport Şampiyonası’nı 3 kez ilk sırada tamamladığını hatırlatan Sofuoğlu, "Umarım, bu sezon bir aksilik yaşamam ve üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğuna ulaşırım" diye konuştu. Sofuoğlu, Ankara’da iyi bir motosiklet pistinin bulunmadığına dikkat çekerek, yaklaşık 5 yıl önce Esenboğa Havalimanı yakınlarında yapılacağı söylenen motosiklet pistiyle ilgili henüz bir gelişme yaşanmadığını ifade etti.

SOFUOĞLU, ÜNİVERSİTELİLERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

Dünya ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu, söyleşinin ardından basketbol sahasında, üniversiteli öğrencilere motosiklet ve ATV ile bir gösteri sundu. İstekli öğrencileri arkasına alan Sofuoğlu, sevenlerine unutamayacakları anlar yaşattı. Sofuoğlu, ODTÜ’lülerin yoğun ilgi gösterdiği gösterinin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

"MOTOSİKLET İLK DEFA BİNENLER İÇİN KORKUTUCU BİR SPOR"

Gösterinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kenan Sofuoğlu, motosiklet sporunun ilk defa binenler için korkutucu olduğunu belirtti. Sofuoğlu, "Gerçekten tehlikeli bir iş yapmadım çok yavaş süratlerde olduğumuz için. Ama ben bir motosiklet yarışçısıyım, bazen ufak tefek şovlar yapıyoruz. Bana göre ufak şovdu. Gerçek anlamda şovmenlik olsa çok farklı şeyler yapılabilir ama önemli olan insanları eğlendirmek, biraz heyecanlandırmak, güzel de olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Gençlerin motorsporlarına ilgisini değerlendiren Sofuoğlu, "Gerçekten ilgili duyuyorlar. Hemen hemen hepsi ATV motoruna binmek istedi ama bazılarını alabildik" dedi.

"ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM, EN İDDİALILARDAN BİRİYİM"

Geçen yıl dizinden sakatlandığını ve 3 yarışa dizinden ameliyatlı bir şekilde çıktığını hatırlatan Sofuoğlu, yeni sezona ilişkin, "Bu sezon güzel başladı, ilk yarışı kazandım, sıralamada dördüncüyüm ama 10 yarış daha var. Sonuç kesinlikle belli. Şampiyon olmak istiyorum. Olabilir miyim? Onu zamanla göreceğiz. En iddialılardan biriyim. İnşallah teknik bir sorun yaşamam. Sorun yaşamadıkça şampiyon olabileceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"3 KEZ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUM VAR, DÖRDÜNCÜSÜNÜN PEŞİNDEYİM"

Dünya Supersport Şampiyonası’nda bugüne kadar üç şampiyonluğu bulunduğunu ve dördüncüsünün peşinde olduğunu belirten Sofuoğlu, "Ondan sonra Dünya Superbike Şampiyonası’nı denemek istiyorum. 4 Supersport, 1 kez de Dünya Superbike Şampiyonu olup bırakmak isterim. Daha 28 yaşındayım, 34 yaşında kadar devam etmek istiyorum" dedi.
Kendisinden sonra gelecek genç motosikletçilere seslenen Sofuoğlu, "İnşallah artık tek Kenan Sofuoğlu değil de 3-4 tane Türk bayrağı dalgalandıran gençler oralarda yarışır" diye konuştu.

"BİR ÇOCUĞUM OLURSA YARIŞMASINI İSTERİM"

"Çocuğunuz olursa, motosiklet sporuna yönlendirir misiniz?" şeklinde soru üzerine "Evet" cevabını veren Sofuoğlu, "Hiçbir şey zorla olmaz. Babam benim bu işi yapmamı istiyordu ama karar benimdi. Ben de eğer bir çocuğum olursa yarışmasını isterim. Ancak sonuçta karar onun olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor