Trabzonlu hukukçu Yıldırım'ı kurtardı

Haber61.net Aziz Yıldırım ve 16 şike suçlusunun yeniden yargılanma talebinin kabul edilmesinde başrolü oynayanlardan birinin Trabzonlu olduğu bilgisine ulaştıİstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatları aracılığıyla başvururak yeniden yargılanma talebin

Trabzonlu hukukçu Yıldırım'ı kurtardı

Haber61.net Aziz Yıldırım ve 16 şike suçlusunun yeniden yargılanma talebinin kabul edilmesinde başrolü oynayanlardan birinin Trabzonlu olduğu bilgisine ulaştı

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne avukatları aracılığıyla başvururak yeniden yargılanma talebinde bulunan şikeden hükümlü Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasını sağlayanlardan biri Trabzonlu çıktı.

2010-2011 futbol sezonunda şike yaparak Trabzonspor’un elinden kupasını haksız bir şekilde  çalan Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılama talebinin mahkemede kabul edilmesinde  Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Feridun Yenisey ile birlikte verdiği mütalaa ile başrolü oynayanlardan biri Trabzonlu hukukçu Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı  Prof Dr Ayşe Nuhoğlu oldu.

Bahçeşehir Üniversetisi Hukuk Fakültesi Dekanı Trabzonlu Prof Dr  Ayşe Nuhoğlu yeniden yargılanma talebinin görüşüldüğü İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesinde  verdiği mütalaa ile Aziz Yıldırım’ın  infazını durdurma ve yeniden yargılama talebinin  kabul edilmesinde başrolü oynayanlardan biri oldu.

Trabzonlu olan ve yakın çevresince Trabzonsporlu olduğu iddia edilen  Bahçeşehir Üniversitesi  Hukuk Fakültesi dekanı  Prof Dr Ayşe Nuhoğlu  verdiği müteala ile  Avrupa’da da Şikeden ceza almadığı bir kurum kalmayan Fenerbahçe başkanı nın yeniden yargılanma talebinin kabul edilmesinde etkili oldu

Deneyimli hukukçu Trabzonlu Prof Dr Ayşe  Nuhoğlu 'nun Mahkemede verdiği mütalaa yaklaşık olarak şöyle;

(PROF. DR. Ayşe NUHOĞLU Bahçeşehir  Üni. Hukuk Fak. Dekanı)

Genel olarak kesin hükümde kullanılan belirti delillerin sonradan alınan bir bilirkişi raporu ile maddi hakikati yansıtmadıkları ortaya çıktığında, bilirkişi raporu da yeni bir delil kabul edilmektedir. 'Weimar' Kararı diye bilinen olayda, kızlarını öldürmekle suçlanan 'Weimar' hakkında alınan yeni bilirkişi raporundaki tespitler doğrultusunda yeniden yargılanmış ve beraat kararı verilmiştir.

(PROF. DR. Feridun YENİSEY Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Hüküm kesinleştikten sonra, hüküm verilirken kullanılan delillerin temelsiz olduğu ortaya çıkarsa, bu delillere dayanılarak verilmiş olan ve kesinleşen hükmün, yargılamanın yenilenmesi yoluyla ve istisnai bir biçimde incelenmesi söz konusu olur. Delillerin temelden yoksun olduğu hüküm kesinleştikten sonra ortaya çıkarsa yargılamanın yenilenmesi yoluna başvurulabilir.

Haber61.net'in bilgisine ulaşmak için telefonla aradığı deneyimli hukukcu Trabzonlu Prof Dr Ayşe Nuhoğlu sorulara cevap vermekten kaçındı. Trabzonlu olup olmadığını sorduğumuz Nuhoğlu "Bunu benden değil başka yerden teyit edin şeklinde cevap verdi."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler