Trabzonlu Hakem pes etmiyor

Halil İbrahim Dinçdağ'ın, cinsel tercihi nedeniyle kendisine maç verilmediği,  iddiasıyla TFF aleyhine açtığı  davanın görülmesine devam edildi.Trabzon bölgesi hakemi Halil İbrahim Dinçdağ'ın, cinsel tercihi nedeniyle kendisine maç verilmediği, klasman ha

Trabzonlu Hakem pes etmiyor

Halil İbrahim Dinçdağ'ın, cinsel tercihi nedeniyle kendisine maç verilmediği,  iddiasıyla TFF aleyhine açtığı  davanın görülmesine devam edildi.

Trabzon bölgesi hakemi Halil İbrahim Dinçdağ'ın, cinsel tercihi nedeniyle kendisine maç verilmediği, klasman hakemliğine giriş sınavına alınmadığı ve özel durumunun deşifre edildiği iddiasıyla TFF aleyhine açtığı 110 bin liralık tazminat davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı Halil İbrahim Dinçdağ, avukatı Fırat Söyle ile davalı TFF avukatı Sercan Teker katıldı. Duruşmada söz alan davacı Dinçdağ'ın avukatı Söyle, müvekkilinin yaşadıkları nedeniyle içinde bulunduğu mağduriyetin devam ettiğini öne sürerek, “Kendisi, il bazında haftada 4-5 maçta görev alabiliyordu. Bu nedenle uzman bilirkişilerden maddi tazminat taleplerimiz yönünden rapor alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Davalı vekili Teker ise davayı kabul etmediklerini ifade ederek, davanın reddine karar verilmesini istedi.

 Dosyanın, Dinçdağ'ın maddi tazminat talebiyle ilgili rapor hazırlanması amacıyla bilirkişiye gönderilmesine karar veren mahkeme, davacının daha önce görev yaptığı maçlarla ilgili de davalı TFF'den ayrıntılı bilgi istenmesine hükmetti.

Bu arada, celse arasında talimatla Trabzon'da tanık sıfatıyla ifade veren Merkez Hakem Kurulu eski üyesi Turgay Güdü'nün, davacının cinsel kimliği yüzünden hakemlik yapamadığı iddiasını reddettiği öğrenildi.Güdü'nün ifadesinde, "O dönemde ben de Merkez Hakem Kurulu'nda görevli idim. Bize son getirdiği raporda, kendisinde, 'psikoseksüel bozukluk' olduğu tespiti yer alıyordu. Bu rapordan sonra TFF hukukçuları, en son rapor içeriğine göre hakemlik yapabileceğine karar verdi. Kendisine bunun üzerine davet yazısı gönderdik. 'Gel katıl' anlamında kendisini çağırdık. Ancak davetimize icazet etmeyip, kurslara ve sınavlara katılmadı. Hakemliğe devam edebilmesi için gerekli belge ve raporları bize ulaştırmadı. Bu sonuç, kendi eylemleri nedeniyle ortaya çıktı" dediği belirtildi.

 Dava dilekçesinden

Avukatı Fırat Söyle tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Dinçdağ'ın, 14 yıldır lisanslı şekilde hakemlik yaptığı, 2008-2009 sezonundan bu yana Trabzon bölgesi il hakemi olarak görev aldığı belirtilerek, 13 Ekim 2008 tarihinde askere sevk olduğu, 28 Ocak 2009 tarihinde de “askerliğe elverişli olmadığı” gerekçesiyle terhis edildiği anlatılıyor.

Askerlikle ilgili belgelerini İl Hakem Kurulu'na sunmasının ardından Dinçdağ'a karşılaşmalarda görev verilmemeye başlandığı belirtilen dilekçede, ardından da Dinçdağ'ın klasman hakemliğine giriş sınavına alınmadığı iddia ediliyor. Dinçdağ'ın Merkez Hakem Kurulu'nun bu konudaki kararına yaptığı itirazın hemen ardından cinsel yönelimine ilişkin durumun medyaya sızdırıldığı savunulan dilekçede, şöyle deniliyor:“TFF'nin Hakemliğe Giriş Unvan ve Klasmanlara Ayrılma ile Vize Yenileme Kural, Prensip ve Yöntemleri İç Talimatı'nın 25. maddesinin hukuka ve insan haklarına aykırı içeriğinden dolayı, müvekkilim gerek maddi, gerekse manevi açıdan zarara uğramıştır. Müvekkilin, iç talimat gereğince uğramış olduğu zararlar ile ileri ki süreç açısından görev alamayacağından dolayı şimdilik maddi tazminat olarak 10 bin lira, müvekkilin kimliğinin deşifre edilmesi ve bunun üzerinden gelişen olaylardan dolayı da manevi tazminat olarak 100 bin lira talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler