Trabzonlu Eşcinsel zor durumda

"Olayın ortaya çıktığı 2009 Mayıs ayından beri görev alamıyorum. Yaptığım radyo programına son verildi. Hiçbir iş başvurum kabul edilmiyor. Zor durumdayım" Trabzon'da 14 yıl görev yaptıktan sonra eşcinsel olduğunu açıkladığı için artık kendisine maç veril

Trabzonlu Eşcinsel zor durumda

"Olayın ortaya çıktığı 2009 Mayıs ayından beri görev alamıyorum. Yaptığım radyo programına son verildi. Hiçbir iş başvurum kabul edilmiyor. Zor durumdayım"

Trabzon'da 14 yıl görev yaptıktan sonra eşcinsel olduğunu açıkladığı için artık kendisine maç verilmediğini öne süren hakem Halil İbrahim Dinçdağ'ın, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) açtığı davanın ilk duruşması bugün Sarıyer Adliyesi'nde görüldü.

Dinçdağ avukatı Fırat Söyle ile adliyeye geldi. Duruşma 31 Mayıs'a ertelenirken Dinçdağ avukatı Söyle açıklama yaptı.

Söyle, " Müvekkilim askeriyeden aldığı 'psikoseksüel bozukluk' raporu nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Hem TSK'nın hemde Tff'nin bakış açıları ve konunun basına sızdırılmasıyla ilgili olarak sorumlulukları vardır. Bu yüzden Tff adına maddi ve manevi tazminat davası açtık. Dava 31 Mayıs'a ertelendi. Müvekkilim bilinen durumundan dolayı iş bulamıyor ve yaptığı işlere de son verildi. Türkiye'de çok ciddi bir cinsel ayrımcılık var. Dinçdağ bu ayrımcılık yüzünden çalıştırılmıyor. Durum bundan ibarettir. Şartların uygunluğu burada gerçekleşmezse konuyu AİHM'e götürme durumu da söz konusu olacaktır. Asıl sorun özellikle günümüzde TSK'nın verdiği böyle bir rapor ile Halil İbrahim'in hasta olarak görülmesidir. Buna bir çözüm getirilmesi gerekiyor " şeklinde konuştu.

Halil İbrahim Dinçdağ ise "Hukuki süreç içindeyiz. Bu durumda konuşmam doğru olmaz. Avukatım gerekli açıklamaları yaptı. Ama olayın ortaya çıktığı 2009 Mayıs ayından beri görev alamıyorum. Yaptığım radyo programına son verildi. Hiçbir iş başvurum kabul edilmiyor. Zor durumdayım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor