Trabzonlu Boksör hazırlıklarını sürdürüyor

 Profesyonel boksa 17 Şubat'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenecek olan Scorpiyon Turnuvası'nda "Merhaba" diyecek olan "Kara Melek" lakaplı Trabzonlu bayan boksör Sabriye Şengül, İspanyol rakibi "Siyah Mamba" lakaplı Linordatoy Xristına’yı devirm

Trabzonlu Boksör hazırlıklarını sürdürüyor

 

Profesyonel boksa 17 Şubat'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenecek olan Scorpiyon Turnuvası'nda "Merhaba" diyecek olan "Kara Melek" lakaplı Trabzonlu bayan boksör Sabriye Şengül, İspanyol rakibi "Siyah Mamba" lakaplı Linordatoy Xristına’yı devirmek bütün gücüyle çalışıyor. 
 
Cemal Kamacı Spor Merkezi’nde antrenör Cahit Süme eşliğinde bu maçın hazırlıklarını sürdüren Sabriye Şengül, 17 Şubat Pazar günü Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenecek olan Scorpiyon turnuvasında İspanyol rakibi, Linordatoy Xristina ile karşılaşacak. Amatör boksta birçok başarılara imza atan ve şampiyonluklar elde eden Sabriye Şengül bu maçla birlikte ilk kez profesyonel anlamda bir müsabakaya çıkacak.
 
Oldukça heyecanlı ve hırslı olan Şengül, ilk profesyonel maçında ringden galibiyetle ayrılmayı hedeflediğini belirterek "İlk maçım olduğu için bu maçı almam lazım. Rakibim İspanyol ama Yunanistan’da maç olacak. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.
 
Rakibimi deviremesem bile sayıyla yenmek istiyorum. Profesyonelliğe ilk çıkış maçını kariyerim açısından önemsiyorum. Teknik olarak ben ondan daha üstünüm ve kazanmak için var gücümle çalışıyorum” dedi. 
 
Sabriye Şengül’ün antrenörü Cahit Süme ise Sabriye’nin amatör boksta birçok başarılara imza attığını kaydederek “Türkiye şampiyonlukları kazandı. Dünya şampiyonalarında oynadı. Tabi amatör boksta bir yere kadar. Profesyonel boksa geçişin ilk maçını yapacak.
 
Güzel çalıştık yeterli değil ama daha sonra bu müsabakadan sonra ciddi dikkatli, çalışmalarımız olacak. İlk maçında Sabriye’ye güveniyoruz. İnşallah maçını kazanacak. İyi bir başlangıç olacak inşallah. Trabzon’da ilk defa profesyonel anlamda bayanlardan bir boksör çıkıyor. Alttan gelen bayan sporcularımıza örnek olur” diye konuştu.
 
Sabriye’ye destek veren Trabzonspor’un efsane futbolcularından Serdar Bali ise sporun her alanına destek verdiğini ifade ederek “Ben sporun her türünü seviyorum. Boksun sorunları var. Onları halletme konusunda çalışmalarım olacak. Sabriye’nin başarılı olacağını inanıyorum. İlk maçı yenip geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler