Trabzon'dan uyarı! Altına dikkat

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, 2015-2017 yılları arasında altının tavan yapacağını belirterek, vatandaşların altına yatırım yapmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. Altının kısa süreli değil uzun süreli bir yatırım aracı oldu

Trabzon'dan uyarı! Altına dikkat

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, 2015-2017 yılları arasında altının tavan yapacağını belirterek, vatandaşların altına yatırım yapmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. 

Altının kısa süreli değil uzun süreli bir yatırım aracı olduğunu vurgulayan Yazıcı "Altında kısa vadeli al-satları tavsiye etmiyoruz. Altın önümüzdeki 2015-2017 yılları arasında tarihinin en önemli zirvesini yapacaktır. Altın en güzel yatırım aracıdır ve hiç bir zaman altına yatırım yapan zarar etmez" dedi.

Altın piyasasınını yükselişe geçeceği yönündeki tahminlerinin tuttuğunu belirtene Yazıcı, "2015,2016 ve 2017 yılları arasında altının yukarıya doğru hareketleneceğini gözlemliyorduk. Ama bu kadar yakın olacağını tahmin etmiyorduk. 2015 yılının çeyreğinde bu rakamları tahmin ediyorduk. Altın 85 seviyelerinden 95-100 arasında oynamakta. Bu ani iniş ve çıkışlar biz kuyumcu esnafını da sıkıntıya koymakta. Vatandaşımızı altını 2011 yılında 107-108 TL'den alıp yastık altı yaptığı dönemdeki yatırımcılar bu rakamları bekliyordu. Önümüzdeki kısa bir zamanda bu rakamları bulacağını gözlemliyoruz. Bu rakamların 95'den çok aşağıya düşeceğine ihtimal vermiyorum. Yukarıya doğru bir trend olacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ ALTIN BOZDURMAK İÇİN GELİYOR"
Altında yaşanan yükseliş sonrası vatandaşların almak için değil satmak için geldiklerini belirten Yazıcı, "Bu rakamların yükselmesi piyasaya altın bozdurmak için gelen vatandaşı sayısı çok fazla. Satıştan ziyade bozdurma var. Yastık altındaki altının iç piyasaya doğru girmekte olduğunu görmekteyiz. Bu gelişmeleri ben biraz politikaya bağlıyorum. Merkez Bankası'nın faiz oranlarının aşağıya çekilmesiyle dolara vatandaşın yüklenmesi, doların yüksek olması altın fiyatını da yükseltiyor. Vatandaşlarımız temkinli olsun sonuçta altın yukarıya doğru gidecek. En güzel bir yatırım aracı olduğunu söyleyebilirim. Eğer vatandaş biz altından para kazanacağız diyorsa yine altın almaya devam etsinler. Altın her zaman yatırımcıların en güvenli limanıdır" ifadelerini kullandı. 

"ALTIN TAVAN YAPACAK"
3-5 ay önce yaptığımız değerlendirmelerde bu öngörüyü kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Yazıcı, "2015 yılı seçimlerinden önce veya sonrasında 2016 ve 2017 yıllarından altının tavan yapacağı, tahmini rakamlarımız 120 olduğunu söyleyebilirim. Bu bizim Türkiye'deki ekonominin iyi gittiğini Türkiye'de daha güzel gelişmelerin olacağını gözlemliyoruz. Biz kuyumcu sektörü olarak altındaki ani iniş ve çıkışlarda sıkıntı yaşıyoruz. Satış olmadığı yerde nakİt para bulamıyorsunuz" diye konuştu. 
Doviz'in hiç beklenmedik bir rakama ulaştığını belirten Yazıcı, "Avrupa Birliği ekonomisinde sanki biraz daralma var gibi. Euro bölgesinde sıkıntı olduğu gözlemleniyor. Dolar'ın, Euro karşısında değer kazandığını görüyoruz. Bu değer kazanması altına endekslidir. Altında yükseliyor doğan olarak. Bu yükselişle birlikte, ithalatta sorun yaşayacağımızı ihracatta ise kar edeceğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler