Trabzon'dan G.Saray'a icra

 Engin ve Burak transferinden kalan 1.1 milyon Euro’luk KDV’yi ödemeyen ezeli rakibi için icra takibi başlattı.Trabzonspor'un İstanbul takımlarından çektiğini kimse çekmedi...F.Bahçe ile yaşanan şampiyonluk krizinin yanı sıra G.Saray ile de oyuncu transfe

Trabzon'dan G.Saray'a icra

 

Engin ve Burak transferinden kalan 1.1 milyon Euro’luk KDV’yi ödemeyen ezeli rakibi için icra takibi başlattı.

Trabzonspor'un İstanbul takımlarından çektiğini kimse çekmedi...F.Bahçe ile yaşanan şampiyonluk krizinin yanı sıra G.Saray ile de oyuncu transferi konusunda arası açık olan Bordo-Mavililer, karşı atak yapmaya devam ediyor. Sarı-Lacivertliler’den kupayı almak için AİHM’e giden, CAS’a da gidecek olan Trabzonspor yönetimi, Cimbom’dan da intikam almak için kolları sıvadı. Karadeniz ekibi Selçuk İnan, Engin Baytar, Ceyhun Gülselam ve son olarak Burak Yılmaz’ı kaptırdığı Galatasaray için icra takibi başlattı. Bu olayın nedeni ise şu: “Sarı- Kırmızılı kulübün Trabzonspor’dan 1 milyon 100 bin Euro’ya transfer ettiği Egin Baytar ve 5 milyon Euro’ya aldığı Burak Yılmaz’ın ücretlerinden doğan yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi’ni (KDV) ödememekte diretmesi.”

G.SARAY KULÜBÜ: BÖYLE BİR HAKKINIZ YOK

İşte bu olay nedeni ile Bordo-Mavililer işi resmiyete döktü. Öncelikle G.Saray yönetiminden 6 milyon 100 bin Euro’nun KDV’si olan 1 milyon 100 bin Euro’yu isteyen Bordo-Mavili yönetim, karşı taraftan böyle bir ödeme yapılmasının söz konusu olmadığı cevabını aldı. G.Saray kulübünden farklı düşünen Trabzon yetkilileri, işi resmiyete dökerek noter aracılığıyla bu parayı istedi. Ancak yine bir sonuca ulaşamadı. Bunun üzerine Bordo-Mavililer maliyeden yaptıkları araştırmalar sonucundan KDV haklarının bulunduğunu bir kez daha onaylattı ve bu parayı icra yolu ile tahsis edebileceği bilgisine ulaşarak icra işlemlerini başlattı.

DÜRÜST: BÖYLE BİR ÖDEMEMENİN BENZERİ YOK

Galasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst de bu konu ile ilgili Habertürk’e açıklamalarda bulundu. Dürüst, “Önce onlar bize bir ihtarname gönderdi. Biz de karşılığında bir ihtarname çektik. Bu konu ile ilgili kanun tam net ve açık değil. Açıkçası ne olduğu belli değil. Bugüne kadar benzeri bir durum yaşanmadı. Transferlerde böyle bir ödeme yapılmıyordu. Artık bu durumun sonunda nasıl bir sonuç çıkacak bilemiyorum. Yanlız bu tip olaylar kimseye fayda getirmez, zarar getirir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler