Trabzon'daki şampiyona için kura çekimi yapıldı

20-28 Haziran 2014 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan Dünya Liseler Arası Hentbol Şampiyonası için kura çekimi yapıldı.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Gökhan Bali, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, ISF (Ul

Trabzon'daki şampiyona için kura çekimi yapıldı

20-28 Haziran 2014 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek olan Dünya Liseler Arası Hentbol Şampiyonası için kura çekimi yapıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Gökhan Bali, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, ISF (Uluslararası Okul Sporları) Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF Hentbol Teknik Komite Başkanı Christensen, Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu ile çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Spor kenti Trabzon amacıyla önemli mesafeler almış ve spor altyapısı konusunda Türkiye’nin en iyi illerinden birisi olan Trabzon’umuz bir başka organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor. Sporun temelinde barış, kardeşlik, dostluk gibi evrensel değerler var. Bu değerler olimpiyat oyunlarıyla daha da perçinleniyor. Okul sporları hentbol müsabakasına bu yıl, Gymnasıade okul sporları olimpiyatlarına da iki yıl sonra ev sahipliği yapacağız. Spor altyapısının gelişmesine katkıda bulunan başta başbakanımıza, bakanlarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bize düşen ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yaparak bu tesislerin hakkını vermemizdir. Bu organizasyonun ilimizde gerçekleşmesi için gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Gökhan Bali, “Trabzon 4 bin yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. Spor altyapısı bakımından oldukça gelişmiş olan ilimiz farklı olimpiyatlara da başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmıştır. İlimizde yapılacak olan hentbol dünya şampiyonasına spor altyapısının yanında her konuda hazırız. Trabzonlunun misafirperverliğini her organizasyonda olduğu gibi bu organizasyonda da dünyaya göstereceğiz” dedi.

TRABZON BU ORGANİZASYONU DA BAŞARIYLA TAMAMLAYACAK

ISF (Uluslararası Okul Sporları) Genel Sekreteri Jan Coolen, “Bu çekilişe katılmaktan dolayı büyük onur duyuyorum. Türkiye’de böyle bir spor olayının gerçekleştirilmesi için bize fırsat tanıyan herkese teşekkür ediyorum. ISF ilk kez Trabzon’a misafir oluyor. 2011Avrupa Gençlik Olimpiyatını başarıyla tamamlayan Trabzon yeniden bu organizasyonu başarılı bir şekilde tamamlayacaktır” dedi.

TRABZON’UN DÜNYA STANDARTLARINDA SPOR TESİSLERİ VAR

Ayhan Pala, “Trabzon 4 bin yıllık tarihi ile dünyada her zaman ilgi odağı olmuştur. İlimizde gerçekleştirilen Karadeniz oyunları ve EYOF sayesinde dünya standartlarında tesislere sahip olmuştur. 2014 hentbol şampiyonası ile Dünya 2016 Gymnasıade dünya okul sporlarını Trabzon’a verilmiştir. Bu iki spor dalının Trabzon’a verilmesi ISF tarihi adına bir ilktir. Bu kazanım Trabzon’un hedefi olan dünya kenti misyonuna katkı sağlayacak ve spor kenti olma özelliğini de beraberinde getirecektir.  25 ülkeden 46 takım katılacağı turnuvaya kız ve erkeklerden ikişerli takımların katılıyor olması ülke hentboluna da katsı sağlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Türkiye liseler arası hentbol şampiyonasında çekilmiş en iyi fotoğraf ödülünü kazanan Cem Tatlıcı’ya ödülünü verdi. Vali Öz, hentbol turnuvasına katılacak olan takımların hangi guruplarda yer alacağının belirlenmesi için kura çekimi yaptı.

 

KURA ÇEKİMİ SONRASI GRUPLAR ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU" 2. SAYFADA



KURA ÇEKİMİ SONRASI GRUPLAR ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

ERKEKLER

A Grubu: Macaristan, Slovakya, Brezilya, Türkiye (A), Sırbistan, Yunanistan

B Grubu: Avusturya, İsveç, Danimarka, Türkiye (B), Kıbrıs Rum Kesimi

C Grubu: Fransa, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Hollanda, Bulgaristan

D Grubu: Almanya, Ermenistan, Slovenya, İran, Belçika

KIZLAR

A Grubu: Danimarka, Slovenya, Hırvatistan, Türkiye (B), Luksemburg, Yunanistan

B Grubu: Fransa, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye (A), Hollanda

C Grubu: Macaristan, Almanya, İsveç, Romanya, İsrail, Belçika

D Grubu: Brezilya, Sırbistan, Slovenya, Makedonya, Bulgaristan

TÜRKİYE 4 TAKIMLA KATILACAK

Liselerarası Dünya Hentbol Şampiyonası’na Türkiye olarak erkeklerde Ankara Genç Osman Anadolu Lisesi ve İstanbul Çengelköy Endüstri Meslek Lisesi, kızlarda ise İstanbul Üsküdar Özel Doğa Koleji ve Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor