Trabzon'daki olimpiyat çok iyi oldu!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 1. Başkan Yardımcısı Türker Arslan, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylığının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamasının dünyada yansımasının çok olumlu olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk

Trabzon'daki olimpiyat çok iyi oldu!

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 1. Başkan Yardımcısı Türker Arslan, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylığının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamasının dünyada yansımasının çok olumlu olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk defa bir başbakan TMOK'ta adaylığımızı açıkladı. Bütün dünya ilgiyle izledi" dedi.

Türker Arslan, Erdoğan'ın sporun çok içinde olan bir Başbakan olduğunu vurgulayarak, "Adaylığımızın Sayın Başbakan tarafından açıklanmasının dünyada çok olumlu yansıması oldu. TMOK olarak Başbakanımıza şükran borçluyuz" diye konuştu.

Mevcut adaylar arasında Türkiye ve İstanbul'u şanslı gördüğünü anlatan Türker Arslan, şöyle devam etti:

"Daha önce 4 defa istedik, olmadı. Bu sefer bu işi çözeceğiz. Dün Sayın Başbakan Erdoğan, çok güzel açıkladı. İstanbul'un kıtaları birleştiren bir şehir olduğunu, tesislerimizin ne kadar hazır olduğunu dile getirdi. 'İstanbul bu işe hazırdır, biz bu işe talibiz' dedi. TMOK olarak bu sefer çok büyük şansımız olduğuna, bu işin Türkiye lehine sonuçlanacağına inanıyoruz. Tesis, insan ve ekonomik gücümüz var. Türkiye'de son dönemde büyük organizasyonlar çok başarılı bir şekilde yapıldı. Önümüzdeki ay Dünya Güreş Şampiyonası, Dünya Okçuluk Şampiyonası var, 2012'de Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, 2013'de Akdeniz Oyunları ve 2014'de Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası gibi önemli organizasyonlar yapılacak. Trabzon'da 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) çok iyi bir şekilde yapıldı. Gelen yabancıların büyük beğenisini kazandı. Adaylık mektubunu Eylül ayında vereceğiz. Gereken çalışmalar 2013'e kadar yapılacak. 2020 adaylığımızın başarılı sonuçlanacağını inanıyorum. "

-"Hedefimiz gençler ve çocuklar"-

Türker Arslan, Türkiye'de olimpiyatlara diğer spor dalları açısından seyirci bulmanın şu aşamada zor göründüğünü, ancak yaptıkları çalışmalarla gençler ve çocuklara olimpizm ruhunu kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

TMOK olarak birkaç yıldır gençlere, özellikle ilkokul çağındaki çocuklara yönelik çalışmaları olduğunu kaydeden Arslan, "Ücretsiz spor okullarımızda çocuklarımıza olimpizm ruhunu kazandırmak için çalışıyoruz. Amacımız daha çok gencimize ve çocuğumuza ulaşmak. Çocuklarımıza olimpizm ruhunu kazandırarak, hedefimiz 9 yıl içinde olimpiyatları büyük bir ilgiyle izleyen seyirci kitlesi oluşturmak" diye konuştu.

-"Başarılı sporcular yetişmeye başlayacaktır"-

Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ülkenin her branşta iddialı sporcusunun olması konusunda çok önemli çalışmaların yapılması gerektiğini dile getiren Arslan, "Birçok spor dalında federasyon başkanlarının şimdiden çalışması lazım" dedi.

Türker Arslan son yıllarda bazı branşlarda başarılı sporcuların çoğaldığını aktararak, "Bazı spor dallarında başarılı sporcular çoğaldı. Diğer spor dallarından da bunları bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda başarılı sporcular yetişmeye başlayacaktır. 2020'de Türkiye'nin birçok branşta başarılı sporcuları olacaktır" ifadelerini kullandı.

-"Hem maddi, hem manevi kazançlar olacaktır"-

Olimpiyatların İstanbul'a çok şey katacağını belirten Türker Arslan, şunları söyledi:

"Tesisler yapılacak, mevcut tesisler iyileştirilecek, altyapı çalışmaları yapılacak. İstanbul çok büyük bir metropol, ulaşım sorunu var. Ancak belediyenin bu konudaki projeleri (Marmaray gibi) tamamlandığında İstanbul'da çok büyük rahatlık yaşanacaktır. Projeler bittiğinde İstanbul'da ulaşım sorunu olacağını sanmıyorum.

EYOF'un yapıldığı Trabzon'un bir sene önceki durumuna bakın, bir de şimdi görün. Muhteşem bir yüzme havuzu, basketbol salonu, atletizm tesisi... İnanılmaz güzel şeyler yapıldı. Bu tesisler artık Trabzon'un, Türk sporunun emrinde. Oradan daha başarılı sporcular çıkacaktır. Türkiye'nin tanıtımı açısından da olimpiyatlar çok önemli. Buradan Türkiye manevi yönden kazançlar sağlayacaktır. İyi organize olunduğu zaman maddi gelirler olacaktır. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor