Trabzon'da yıldızlar parlayacak

U20 Dünya Kupası grup maçlarını Trabzon ve Rize’de oynayacak olan U20 Milli Takımın Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, dünyaya gösterecek önemli yıldız oyuncuların bulunduğunu savundu.Şampiyonadaki en büyük avantajın ev sahipliği olduğunu kaydeden Uçar, “Bizim

Trabzon'da yıldızlar parlayacak

U20 Dünya Kupası grup maçlarını Trabzon ve Rize’de oynayacak olan U20 Milli Takımın Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, dünyaya gösterecek önemli yıldız oyuncuların bulunduğunu savundu.

Şampiyonadaki en büyük avantajın ev sahipliği olduğunu kaydeden Uçar, “Bizim çocuklarımız destek gördüklerinde motivasyonda sıkıntı yaşamıyorlar. Yurtdışında zaman zaman oyun içinde kopmalar yaşıyoruz ama burada yaşamayacağız. Bizim insanımız gençlere hep destek verir. Onlara sarılmaktan hoşlanır. Alacağımız seyirci desteğine çok güveniyoruz. Ev sahipliğine en çok ihtiyaç duyacak ve bu desteği en efektif biçimde kullanacak ekip biziz. Trabzon ve Rize'de oynayacak olmamızı büyük bir avantaj olarak görüyorum. Karadeniz insanının futbola ilgisine ve sevgisine güveniyorum. Allah izin verirse gruptan birinci çıkarsak ilk 16 maçını da Trabzon'da oynayacağız” diye konuştu.

Uçar, gruptaki rakipler hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı: “El Salvador fiziksel olarak yeterli değiller ancak topun olduğu yerde çoğalıyorlar. Olumlu top oynamak istiyorlar ve geriden oyun kurmaya çalışıyorlar. En büyük dezavantajları bu tip turnuvalara fazla katılmış olamamaları. Fiziksel eksikliklerinin zararını en fazla savunmada yan toplarda görüyorlar. Sağ açıkları Jairo Henriquez turnuvaya damgasını vurabilir. Kısa boylu, inanılmaz driplingleri var, 20-30 metreden müthiş şutlar atıyor. Bir de ceza sahası çaprazından şut atar gibi çok tehlikeli ortalar yapıyor.

Grupta bizi en fazla zorlayacak, turnuvaya da damgasını vurabilecek bir takım Kolombiya. Çok önemli oyuncuları var. Forvet arkası oynayan sol ayaklı Juan Quintero'yu Hagi'ye benzetebiliriz. Çok enteresan serbest vuruşlar kullanabiliyor. Yine çok enteresan bir sağ açıkları var; Mauricio Cuero. Orta sahada topu iyi kullanan Cardozo'ları ve inanılmaz koşan Romano'ları var. Müthiş bir kaleciye sahipler. Bonilla belki de turnuvanın kalecisi olacak. Bizim kalecimize de çok güveniyorum, o da Bonilla ile turnuvanın kalecisi olmak için yarışacak. En önemli zaafları takım boylarının uzunluğu. Bloklar arasında fazla mesafe bırakıyorlar. Dar alanda sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyoruz. Yakın markajla topu aldığımız zaman iyi oyun kurmamız gerekiyor. Kolombiya'yı rahat bırakırsak zorlanırız. Onlara boş alan ve zaman vermememiz lâzım çünkü inanılmaz yetenekli oyuncuları var. Quintero, Cuero ve Mojica birebirde çok kolay adam geçiyor.

Avustralya’yı canlı olarak değil, kasetlerinden izleyebildik. Çok yetenekli oyuncuları olmayan bir takım ama Avrupa futbolunun fizik gücüne dayalı sistemlerini oynuyorlar. Burada ilk iki maçlarını Kolombiya ve El Salvador'a karşı oynayacakları için onları da izleme fırsatımız olacak”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler