Trabzon'da yelken kulübü açıldı

Uluslararası Yelken Federasyonu’nun ‘Yelkenle Buluşma’ programında yer alan ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) yelkene başlama eğitim teknesi olarak tavsiye ettiği Topper Topaz Omega marka tekneler, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yelken ile tanıştırma pr

Trabzon'da yelken kulübü açıldı

Uluslararası Yelken Federasyonu’nun ‘Yelkenle Buluşma’ programında yer alan ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) yelkene başlama eğitim teknesi olarak tavsiye ettiği Topper Topaz Omega marka tekneler, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yelken ile tanıştırma projesi kapsamında bugün Trabzon Yat Kulübü’ne düzenlenen törenle teslim edildi.

Trabzon Yat Limanı’nda düzenlenen törene Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve TYF Başkanı Nazlı İmre’nin yanı sıra Trabzon Yat Kulübü yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre Türkiye Yelken Federasyonu'nun yelken sporunu geniş kitlelere tanıtma ve sporun ülke çapında geliştirilmesi projesi kapsamında yatırımlarının sürdüğünü belirterek “Yeni tekne alımları ve kulüplere teslimleri ile devam ediyor. Göller Yelken Açıyor projesi ile başlayan Yatırımlar Doğu Karadeniz Bölgesi'nde devam ediyor. Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızın da isteği ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 6 kulüp yepyeni tekneler ile tanışırken bin gence yelken yapma olanağı sağlanacak" dedi.

Daha sonra söz alan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Trabzon'da devam eden ve tamamlanan 126 spor tesisinin bulunduğunu belirterek Trabzon'un 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na hazır olduğunu söyledi.

Trabzon'da metrekareye en fazla futbolcu düşen şehir olduğuna dikkat çeken bakan Özak, "Metrekaresine en fazla futbolcu düşen şehir Trabzon'du, şimdi de metrekaresine en fazla spor tesisi düşen şehir Trabzon oldu. O bakımdan son derece mutluyuz. Her alanda olduğu gibi spor alanında da Türkiye çok ileri gidiyor. Çünkü spor gelişmişlik göstergesidir, spor gezegenimizin ortak tutkusudur. Eğer bilimde ve teknolojide gelişmişseniz ancak kültür ve sanatta, sporda geri iseniz gelişmiş sayılamıyorsunuz. Sporu yayma, sporcu sayısını arttırmak birinci görevimizdir. Üç tarafımız denizlerle çevrili ancak bundan yararlanamıyoruz. Deniz sporuyla ilgili projeleri geliştireceğiz, destekleyeceğiz. Spora hizmet Türkiye'nin geleceğine hizmettir. Trabzon'da yelken sporunu inşallah kısa zamanda geliştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doğu Karadeniz Bölgesi'ne ilk tekneler Trabzon Yat Kulubü’ne teslim edildi. Törende, yelken sporuna destek verenler ve sponsorlara plaket takdim edildi.

Öte yandan aynı anda 5 kişiye eğitim verme olanağı sağlayan Topper Topaz Omega teknelerinden Karadeniz Yelken Kulübü, Sinop Açıkdeniz Yelken Kulübü, Samsun Yelken Kulübü ve Rize Gençlikspor Kulübü’ne de teslim edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor