Trabzon'da yarı maratonu koşuldu

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 36. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir, kadınlarda ise Etiyopyalı Meselech Melkamu Haileyesus birinci oldu.   FOTOĞRAFLAR

Trabzon'da yarı maratonu koşuldu
Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 36. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir, kadınlarda ise Etiyopyalı Meselech Melkamu Haileyesus birinci oldu.
 
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde, İpragaz sponsorluğunda düzenlenen ve 550 atletin mücadele ettiği yarı maraton, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun startı vermesiyle, Hızırbey Mahallesi Kahramanmaraş Caddesi'nden başladı. Buradan koşuya başladıktan sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi-sahil-Beşirli güzergahını takip eden atletler, 21 kilometrelik parkuru Cemal Kamacı Spor Salonu önünde tamamladı.
 
Geçen yıla göre katılımın fazla olduğu gözlenen yarı maratonun erkekler kategorisinde 1 saat 3 dakika 15 saniyelik derecesiyle Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir birinci oldu. Bu kategoride ikinciliği 1 saat 3 dakika 47 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Bayeh Mengistu Abebaw, üçüncülüğü ise 1 saat 4 dakika 44 saniyelik derecesiyle aynı ülke vatandaşı Fetene Alemu Regase elde etti. 
 
Yarı maratonun kadınlar kategorisinde ise 1 saat 11 dakika 20 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Meselech Melkamu Haileyesus birinci olurken, 1 saat 14 dakika 10 saniyelik derecesiyle aynı ülkeden Chaltu Negesse Chawo ikinci, 1 saat 15 dakika 7 saniyelik derecesiyle Etiyopya asıllı Türk sporcu Alemitu Bekele Degfa üçüncü geldi. 
 
Kentte yarı maraton dışında Trabzon Büyükşehir Belediyesi önünden başlayıp Cemal Kamacı Spor Salonu önündeki aynı bitiş noktasında tamamlanan 5 kilometrelik mesafede 21. Halk Koşusu ile 10 kilometrelik bir başka yarış düzenlendi. 
 
ÖDÜLLER VERİLDİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve tüm dünyadan sporcuların katıldığı Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu’nun ödül töreninde tüm dünyaya çok önemli mesajlar verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü nedeniyle bu yıl 36.’sı düzenlenen Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu, 21.’si düzenlenen halk koşusu ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 10 km koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen törende Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sponsor firma İpragaz’ın Bölge Dolum Tesisleri Müdürü AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürvekili Birdal Öztürk, sporcular ve sporseverler hazır bulundu.

Toplam 22 kategoride dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bölgesinin lider kenti olan Trabzon’un, tam olarak bir spor şehri olduğunu kaydettiği konuşmasında uluslararası bazda önemli mesajlar verdi.

DÜNYAYA İLAN EDİYORUZ, TERÖRÜ YOK EDECEĞİZ

Sporculara seslenerek, “Biz şehir olarak ülkemizde ve dünyada sizlerin temsil ettiği, sporcuların temsil ettiği barış ve kardeşliği, tüm insanların kucaklaşmasını isteyen bir kentiz” diyen başkan Gümrükçüoğlu, “İnsan sevgisi ve uygarlığın şehriyiz ama terör nereden gelirse gelsin, ülkemizi bölmek parçalamak isteyenlere karşı da insanlık için; sevgi için, barış için hiç taviz vermeden onların bu insanlık ailesinde insanlık dışı davranışlarını da kanunların ve yasaların çerçevesinde bütün güvenlik kuvvetlerimiz ve bütün halkımızla beraber ortadan kaldıracağımızı bu güzel spor etkinliği ile beraber bütün Türkiye’ye ve uluslararası katılımcılar vasıtasıyla da bütün dünyaya ilan ediyoruz” diye konuştu.

HERKESİ AKLINI BAŞINA ALMAYA DEVAT EDİYORUM

Trabzon valisi Abdil Celil Öz de konuşmasında terörle mücadeleye dikkat çekti. Trabzon’un işgalinin 100., düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında Trabzon’un böylesi önemli spor organizasyonlarına imza attığını kaydeden Öz, “Bugün bunu birliğe, beraberliğe, kardeşliğe bütün dünyanın en fazla ihtiyacı olduğu dönmemde gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik vesilesiyle bir kez daha herkesi akılını başına toplamaya davet ediyoruz.

BURASI SONSUZA DEK TÜRK YURDU KALACAKTIR

coğrafya Türk yurdudur, bu coğrafya kolay kolay Türk vatanı olmamıştır ve Türk vatanı olmaya sonsuz dek devam edecektir. Amacımız barış ve kardeşlik içerisinde, huzur içerisinde bütün bu coğrafyanın yaşamasını sürdürmesidir ve bu amaçla maalesef bütün bölgenin sıkıntısı üzerimizde.

MİLLETİMİZ BİR NOKTAYA KADAR SABIRLIDIR

Şehitlerimiz var, mücadelemiz var, hain saldırılar, sivillerle yönelik saldırılar var ancak bu millet bugüne kadar olduğu gibi bunların üzerinden gelecektir. Ben şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimiz sabırlıdır, bu sabrını bir noktaya kadar gösterecek ve inşallah birlik ve beraberliğimiz içerisinde devam edecektir.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler