Trabzon'da Tribün Terörü yaşandı

Spor Toto Süper Lig 20. Hafta maçında Trabzonspor ile Samsunspor arasında dün akşam oynanan karşılaşmada kırmızı-beyazlı taraftarların yaşattığı tribün terörü ve güvenlik zafiyeti maça damgasını vurdu.Karşılaşma boyunca Samsunspor tribünlerinden sahanın y

Trabzon'da Tribün Terörü yaşandı

Spor Toto Süper Lig 20. Hafta maçında Trabzonspor ile Samsunspor arasında dün akşam oynanan karşılaşmada kırmızı-beyazlı taraftarların yaşattığı tribün terörü ve güvenlik zafiyeti maça damgasını vurdu.

Karşılaşma boyunca Samsunspor tribünlerinden sahanın yanısıra Trabzonspor taraftarlarının bulunduğu tribüne de maytap ve çat pat denilen yanıcı ve yakıcı maddeler yağdırıldı.

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasasına göre kolluk kuvvetinin daha sıkı kontrol yapması gerekirken Trabzonspor Hüseyin Avni Aker stadı misafir seyirci tribünlerinde sahaya ve Trabzonspor taraftarlarının bulunduğu tribüne yanıcı, yakıcı madde ve tahrik edici her türlü girişimde bulunulması güvenlik zaafını yeniden ortaya çıkardı.

Samsunspor taraftarları sahaya ve tribünlere yanıcı ve yakıcı madde yağdırarak tribün terörü yaratırken şans eseri kimsenin yaralanması da tek teselli.

Türkiye’de her stadyumda misafir takım taraftarları üst aramasından geçirilirken Avni Aker’e gelen Samsunspor taraftarları stadyuma üst araması yapılmadan mı sorusunu akıllara getirdi.

ŞİMDİ KAFALARDA OLUŞAN BU SORULARA CEVAPLAR ARANIYOR!
1- Stadyumda üst aramasını Özel Güvenlik mi Yoksa Emniyet Müdürlüğü mü üstlendi?
2- Stadyumda bu Güvenlik zafiyeti bu kadar önemli bir maçta neden yaşandı?
3- Stadyuma bu kadar yabancı maddenin içeriye girmesinde ihmali olan kim ve Bunlar stada nasıl sokuldu?
4- Stadyumun dışında giriş bölümlerine bariyerler koyarak güvenlik kontrolü yapılmış mıdır?
5- Saha içerisinde yanıcı ve yakıcı maddeleri Trabzon tribünlerine yağdıranlarla ilgili herhangi bir işlem yapıldı mı? Yapıldıysa kamuoyuna neden duyurulmadı?
6- Maç sonrası İl Emniyet Müdürlüğünce hakkında işlem yapılan Samsunspor taraftarı var mı?
7- Olaylar yaşanırken müdahalelerde bulunmaya çalışan Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ilgili amirlere ne talimatı verdi ve ne yapıldı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor