Trabzon'da sporcu semineri yapıldı

Türkiye Yüzme Federasyonu ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Sporcu Psikolojisi ve Beslenme semineri bugün yapıldı.Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Salon’unda yap

Trabzon'da sporcu semineri yapıldı

Türkiye Yüzme Federasyonu ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Sporcu Psikolojisi ve Beslenme semineri bugün yapıldı.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Salon’unda yapılan seminere Yüzme antrenörleri, sporcular ve sporcu velileri katıldı. Seminer Prof.Dr. Turgay Biçer ve Prof. Dr. Aysel Pehlivan tarafından verildi.

Spor yapan çocuğun sağlıklı beslenmesi ve sporun yaralarından faydalanabilmesi için düzenli bir beslenme programı uygulaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aysel Pehlivan, “Yeterli ve dengeli iyi planlanmış, spor dalına uygun beslenme, çocuk ve gençlerin sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerini mümkün kılar. Sizler Antrenörleri ve velileri olarak onların antrenman ve ağır tempolu müsabakalardan sonra ve önce nasıl beslenmesi gerektiğini iyi ayarlamalısınız. Spor yapan çocuğun vücudundan yüzde 20 ile yüzde 30 arasında yağ oranı bulunmalıdır. Yüzde 20’nin altında yağ oranı olan sporcu gelişimini tamamlayamaz ve boşuna spor yapmış olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor