Trabzonda spor muhabirleri semineri sona erdi

TSYD Trabzon Şubesi ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin birlikte düzenledikleri "Spor Basını Eğitim Semineri" Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal ve Genel Müdür Sinan Zengin'in verdikleri son derslerle tamamlandı.Seminer de Ersun Yanal, "Teknik Dire

Trabzonda spor muhabirleri semineri sona erdi

TSYD Trabzon Şubesi ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin birlikte düzenledikleri "Spor Basını Eğitim Semineri" Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal ve Genel Müdür Sinan Zengin'in verdikleri son derslerle tamamlandı.

Seminer de Ersun Yanal, "Teknik Direktör Olmak", Sinan Zengin ise "Profesyonel Kulüp Yönetmek" konusunda söz alıp, bilgi ve birikimlerini genç basın mensupları ile paylaştılar.

Ersun Yanal ile Sinan Zengin, TGC salonunda seminerin sonunda basın mensuplarına Trabzonspor'un kendi adlarına yazılı olarak hazırladıkları bordo-mavili forma hediye ettiler.

20 BASIN MENSUBU SERTİFİKA VE ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Seminerin tamamlanmasından sonra Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde sertifika ve ödül töreni yapıldı.

Törene Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, basın mensupları ve kursiyerler katıldılar.

Ahmet Metin Genç yaptığı konuşmada, yaşamın her alanında eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Seminere konuşmacı olara katılıp,sizlerle birlikte olmak, ortak olarak yapabileceklerimizden söz etmek, paylaşmak işin en güzel yanıydı. Kamu adına görev yapan basın mensuplarının en donanımlı olması doğrusunda, bu ve böyle seminerlerin çok böyük önemi var. Düzenleyenleri ve katılanları tebrik ediyorum" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, eğitimin seminerinin son derece başarılı geçtiğine dikkat çekerek, bu tür eğitimlere hep birlikte devam edeceklerini söyledi.

TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın’da, eğitim semineri ile ilgili kurallara genç basın mensuplarının uyarak gösterdikleri hassasiyetin takdire değer olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerin daha geniş kapsamlı olarak sürdürüleceğini bildirdi.

Semineri başarı ile tamamlayan 20 genç basın mensubunun yarına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun armağanı olan fotoğraf makinesi verildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'de diğer 10 kişiye diz üstü bilgisayar hediye etti.

27 Nisan–8 Mayıs tarihleri arasında haftanın ilk 5 günü 19.00–21.00 saatleri arasında her akşam 3 konu ele alınmak üzere gerçekleştirilen ve devam zorunluluğu bulunan seminere 18'i basın kuruluşlarından, 2'si KTÜ İletişim Fakültesi'nden olmak üzere toplam 20 basın mensubu katıldı.

SEMİNERDEKİ KONULAR

Seminerde mesleki ve meslekle ilgili konular ele alındı.

Mesleki olarak Murat Taşkın, "Basın Mensubu Kimdir?", Ahmet Şefik "Haber ve Muhabir", Hikmet Aksoy, "Türkiye ve Trabzon Basın Tarihi", Tahir Orhan "Kameremanlık", İhsan Öksüz "Spor Yorum", Ergun Ata, "Maç Yazısı", Ömür Avcı "Foto Muhabirliği", Turgut Özdemir "Meslek Örgütleri ve TGC" konularında bilgiler verdiler.

MHK Üyesi Alican Lakot; "Futbol Oyun Kuralları", KTÜ öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Suiçmez "Eğitim ve Spor",Trabzonspor'un Cezayirli futbolcusu Belkelam "Türkiye'de Yabancı Futbolcu Olmak", Trabzonspor AltYapı Sorumlusu Teknik Direktör Sadi Tekelioğlu, "Türk Futbolunda Alt Yapı", Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Saadettin Kaşıkçı "BYGM", Spor Adamı Özkan Sümer, "Türkiye'de Futbol Yönetim Yapısının Dünü-Bugünü", Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Yerel Yönetimler ve Spor", Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Marka Şehir Olmak ve Trabzonspor", TFF Trabzon Bölge Müdürü Hasan Gençoğlu; "TFF ve Türk Futbolu", ASKF Başkanı Cahit Erdem, "Amatör Spor ve Sivil Toplum Kuruluşları", Av. Nusret Yılmaz "Şike Süreci", Basın İlan Kurumu Trabzon Müdürü Muharrem Mermertaş, "Basın İlan ve Türk Basını", Serdar Bali "Efsane Trabzonspor", Trabzonspor futbolcusu Mehmet Ekici; "Profesyonel Futbolcu Olmak", Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, "Basın Hukuku ve İnsan Hakları", Ersun Yanal "Teknik Direktör Olmak", Trabzonspor Kulüp Müdürü Sinan Zengin "Profesyon Kulüp Yönetmek" konularında söz aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor