Trabzon'da şok soruşturma

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı 60 federasyon hakkında 2011 ve 2012 yılında yaptığı dünya, Avrupa, uluslararası ve ulusal şampiyonların ihaleleriyle ilgili soruşturma başlattı. Türk spor tarihinde bir ilke imza atıldı. Ankara Cu

Trabzon'da şok soruşturma

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı 60 federasyon hakkında 2011 ve 2012 yılında yaptığı dünya, Avrupa, uluslararası ve ulusal şampiyonların ihaleleriyle ilgili soruşturma başlattı.

 

Türk spor tarihinde bir ilke imza atıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, yapılan bir ihbar sonucu 60 federasyon hakkında soruşturma başlattı.

 

Federasyonlar hakkında daha önce de soruşturmalar açılmıştı ancak bu çapta bir soruşturma ilk kez gerçekleşiyor.

Geçen hafta tüm federasyonlara gönderilen yazıda 2011 ve 2012'de katıldığı Dünya, Avrupa, uluslararası ve ulusal şampiyonların ihalelerinin tutanaklarını, ihaleye verilen teklifleri, ihale komisyonunda kimlerin görev aldığını, ödemelerin nasıl yapıldığına dair belgelerin bir nüshası istendi. 

 

FEDERASYONLARIN KARŞI ATAĞI 

Bazı federasyonların istenilen evrakları gönderdiği bazılarının ise evrakları bu hafta içerisinde tamamlayıp savcılığa göndereceği belirtildi. Federasyonların soruşturma sonucunu bekledikleri ve ihbarcı kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı da belirtildi.

 

ERZURUM VE TRABZON İLK SIRADA

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel'in, ilk sıraya, 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'da yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile 24-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon'da yapılan Avrupa Gençlik Oyunlarıyla ilgili ihaleyi aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler