Trabzon'da şike cevabı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Trabzon'da şikeye ilişkin konuştu...Trabzon Valiliği'ni ziyaretinde konuşan Bakan Kılıç gündemdeki futbolda şike soruşturmasına ilişkin konuştu.Bakan Suat Kılıç, Türk futbolundaki şike operasyonuna ilişkin, "Futbolda Şike

Trabzon'da şike cevabı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Trabzon'da şikeye ilişkin konuştu...

Trabzon Valiliği'ni ziyaretinde konuşan Bakan Kılıç gündemdeki futbolda şike soruşturmasına ilişkin konuştu.

Bakan Suat Kılıç, Türk futbolundaki şike operasyonuna ilişkin, "Futbolda Şike operasyonu Türkiye'nin doğal olarak Trabzon'un da yakından takip ettiği bir meseledir, sorundur. Bu olayı tek bir kulüp çerçevesinde değerlendirmemek gerekir, adı üstünde futbolda şike operasyonu şeklinde devam ediyor. Türk Savcıları bir hukuk devleti olan Türkiye'de hukuk devleti olmanın gereği olarak tüm kanunları harfiyen uygulama görevini yerine getireceklerdir. Bu noktada hepimizin adli makamlara Türk adaletine bağımsız yargıya güvenmesi gerekir. Adaletin vereceği kararı, ortaya çıkacak iddianameyi, iddianame sonrası ortaya çıkacak yargı sürecini, hepimiz, hep birlikte an be an takip etmeye devam edeceğiz. Hukuk adamları inanıyorum ki adli süreci en doğru şekilde yürütecektir" dedi.

BEŞİKTAŞ'IN KUPAYI İADESİ

Kılıç, "Bu tavır Beşiktaş'ın kendi tercihi ve taktiridir. Futbol camiası bu konunun gereğini yapacaktır. Futbolda şike operasyonu kapsamında yaşananlar ve önemli iddialara kulüplerin duyarlılık göstermesi gerekir. Herkesin aldığı kupayı iade etmesi gibi gereklilik tabiki söz konusu değildir ama yargı sürecine güvenerek beklemekte ben şahsım olarak fayda görüyorum.

Temiz adımlar atılıyorsa burada bu adımları atan mahkeme heyetini zorda bırakmamak lazım, yayınlarda dikkatli olmak lazım aynı zamanda söz konusu camiaları da incitmemek lazım. Adalet tecelli etsin acil yargılama dememeliyiz. Bu konu siyasetin konusu değildir ben spor bakannı olarak sizlere bazı önemli cümleler seçerek demek istiyorum.

Bu konu üzerinde siyasi bakış açıları kesinlikle söz konusu edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Kılıç, "Hainler ihanetlerine devam ediyor. Bölücüler çabalarına devam ediyor ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü ihanet şebekesiyle bugüne kadar olduğu gibi bundandan sonrada devam edece güçtedir. Terörle mücadele etme kararlılığındadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Kahraman askerlerimizin ve Türk milletinin başı sağolsun, hainlerin hainliklerine pabuç bırakacak değiliz. Bu coğrafya çok kritik bir coğrafyadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler