Trabzon'da şampiyona başladı

19 Mayıs Spor Salonu'nda başlayan ve 3 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde, 66 ve 84 kiloda müsabakalar yapılıyor. Şampiyonayı izleyen federasyon başkanı Osman Aşkın Bak, yaklaşık 50 kulüpten 250 dolayında sporcunun şampiyonada mücadele edeceğini belirte

Trabzon'da şampiyona başladı

19 Mayıs Spor Salonu'nda başlayan ve 3 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde, 66 ve 84 kiloda müsabakalar yapılıyor.

Şampiyonayı izleyen federasyon başkanı Osman Aşkın Bak, yaklaşık 50 kulüpten 250 dolayında sporcunun şampiyonada mücadele edeceğini belirterek, ''2011 yılında zorlu bir maraton var. Bu maratonun ilk ayağını burada yapıyoruz. Trabzon'da seyirci ilgisi iyi. Güzel bir ortam var. Güzel bir şampiyonayı geride bırakacağız'' dedi.

2011 yılında önlerinde Avrupa ve dünya şampiyonalarının bulunduğunu ifade eden Bak, şöyle konuştu:

''Almanya'ya Avrupa şampiyonasına gideceğiz. Sonra İstanbul'da dünya şampiyonası var. Bu şampiyona da olimpiyat barajının geçildiği turnuva olacak. Burada grekoromende 5, serbestte ise 3-4 kiloda olimpiyat vizesi almak istiyoruz. 2010 yılında dünya şampiyonası nedeniyle basketbol yılı olmuştu. 2011 yılında da dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız ve güreş ön planda olsun istiyoruz.''

Bak, Trabzon'un pek çok organizasyona ev sahipliği yaptığını kaydederek, ''3 yıl önce Karadeniz Oyunları bu kentte yapıldı. Temmuz ayında da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları burada yapılacak. Trabzon, bu yatırımlarla bize göre Avrupa'da sporun önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Burada iyi bir potansiyel olduğunu biliyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz. Güreş camiasının dikkatini Trabzon'a çekmesini istedik ve şampiyonayı bu nedenle buraya verdik'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler