Trabzon'da riskli çocuklar sokaktan kurtarılacak

Trabzon'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca "gerçek sevgi özen ister" sloganı ile risk altındaki çocukların sporla yeteneklerinin ortaya çıkarılması amacıyla "Spor Tesislerimiz Umut Olsun" projesi yürütülüyor.

Trabzon'da riskli çocuklar sokaktan kurtarılacak
Trabzon'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca "gerçek sevgi özen ister" sloganı ile risk altındaki çocukların sporla yeteneklerinin ortaya çıkarılması amacıyla "Spor Tesislerimiz Umut Olsun" projesi yürütülüyor.

Göç, çarpık kentleşme, yoksulluk ve eğitimsizlik gibi çeşitli nedenlerle risk altında bulunan çocukların korunması ve topluma kazandırılmaları amacıyla çeşitli projeler gerçekleştiriliyor.

Sokak Çocukları Çalışma Komisyonu tarafından yapılan tarama sonucunda, Trabzon'da sokakta çalışan ya da çalıştırılan 30 çocuk tespit edildi. Sosyo-ekonomik durumu düşük düzeyde olan ve göç sonucunda Trabzon'da yaşamaya başlayan ailelerden 17'sine ulaşılarak, çocukların projeye katılmaları sağlandı.

Proje ile şiddet, madde bağımlılığı, sağlık, suça karışma gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunan sokakta çalışan ya da çalıştırılma potansiyeli bulunan çocukların eğitimlerine devam etmelerini sağlamak, özgüven, farkındalık ve aidiyet duygularının gelişmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında 2012 yılında imzalanan işbirliği protokolü ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu yasal dayanağı ile hazırlanan projeyle, risk altındaki çocukların toplumda her konudaki dezavantajlarının ortadan kaldırılması ve onlara güzel örnek oluşturarak geleceğe umutla bakmalarını sağlamak da hedefleniyor.

"Projeye dahil olan çocuklar çok mutlu"

Proje sorumlusu Serpil Sungur, 10 Ekim 2015'de başlayan projenin, üç yıl süreceğini söyledi.

Projenin eğitim öğretim dönemlerinde hayata geçirildiğini belirten Sungur, 4'ü kız olmak üzere 8-14 yaş arasındaki 17 çocuğa atletizm, judo, boks, basketbol, voleybol, yüzme, atıcılık, masa tenisi ve okçuluğun tanıtıldığını ifade etti.

Sungur, çocuklara uzman antrenörler tarafından takım ve bireysel spor branşlarında sporun temel alt yapısına yönelik çalışmalar yaptırıldığını anlatarak, "Çocuklarımıza 9 branş hakkında da bilgi aktarılıyor. Motorik özellikleri ve uygulanacak test sonuçlarına göre, çocuklar branşlara ayrılacak. Yeteneklerine göre, velilerle işbirliği yapılarak takım ya da bireysel sporlara yönlendirilecek." dedi.

Çocuklara yönelik risk önleyici konferans, panel gibi çeşitli faaliyetler düzenlendiğini vurgulayan Sungur, kültürel ve sanatsal aktiviteler de organize ettiklerini sözlerine ekledi.

Sungur, çocuklara cumartesi ve pazar günleri branş ve tesis tanıtımı yapıldığını belirterek, çocukların gelecek yıl yeteneklerine göre branşlara yönlendirileceklerini kaydetti.

Projeye dahil olan çocukların çok mutlu olduklarını ifade eden Sungur, "Çocuklar devam etmek ve farklı branşları tanımak istiyorlar. Branşları teknik olarak tanımaları çok olumlu ve spora profesyonelce bakmalarını sağlıyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor