Trabzon'da kulüp var sporcu yok

 Trabzon'da 2010 yılında faaliyete giren Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü sporcu bulamamaktan şikayet ediyor.Bir sahil kenti olan Trabzon'un sadece futbol ile değil yelken sporu ile de anılması gerektiği belirten Trabzon Yat ve Yelken Spor kulübü Genel S

Trabzon'da kulüp var sporcu yok

 

Trabzon'da 2010 yılında faaliyete giren Trabzon Yat ve Yelken Spor Kulübü sporcu bulamamaktan şikayet ediyor.

Bir sahil kenti olan Trabzon'un sadece futbol ile değil yelken sporu ile de anılması gerektiği belirten Trabzon Yat ve Yelken Spor kulübü Genel Sekreteri Ayhan Arpacı, bu kulübün Trabzon için çok önemli olduğunu söyledi.

En büyük sorunlarının sporcu bulamamak olduğunu kaydeden Arpacı "Trabzon'un Akçaabat ilçesi Darıca beldesinde 26 yıllık bir yelken kulübü vardı. Biz bu atıl durumdaki kulübü, devletimiz öncülüğünde sponsorlarımızın da desteği ile aldığımız araç, gereç ve malzemeler ile 2010 yılında aktif hale getirdik. O dönemde Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın bizlere büyük katkıları oldu" dedi.

"Trabzon'un bir deniz kenti olmasına rağmen yelken sporunun yapılmıyor olması bir eksiklikti ve biz bu eksikliği gidermeye çalıştık" diyen Arparcı "Devlet desteği olmayınca biliyorsunuz bir yerlere gelemiyorsunuz. Biz bunu 2010'da başardık. Şuanda 24 sporcumuz var ve lisanslı 14 kursiyerimiz var. Yarışmalara katıldık Sinop'ta birinciliğimiz var. Trabzon'da ikinci ve üçüncülüğümüz var. Bir ödül aldık. Ancak bunlar yeterli değil. Daha fazla gencin kulübümüze başvurmasını istiyoruz. Maalesef bir deniz kenti olmamıza rağmen su ve yelken sporlarına fazla ilgi yok" diye konuştu.

Sokaklarda boş gezen gençlerin spora olan ilgilisini arttırmak için uğraştıklarını da kaydeden Ayhan Arpacı, "Milli Eğitim'e bağlı okullardaki öğrencilerin bu spora yönlendirilmesi için proje çalışması yapıyoruz. Devletimizin bize gerçek anlamda destek olması lazım. Sponsorlar bir yere kadar onlarından belirli bir bütçesi var. Oflu hemşerimiz ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun kulübümüze bir tane servis aracı sözü var. Trabzon'da biz bunu lanse ettik. Ağaoğlu grubu olarak biz kendisiyle gurur duyuyoruz. Servis aracımızı da getirirse onun sayesinde sporcu sayısını arttıracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

13 yıldır yelkencilikle uğraşan Hale Ege ise, "Yelken sporunu herkese tavsiye ediyorum. İnsanların korkularını yenmeleri için en büyük şey spordur. Spor çocukların yetişkinlerin güven getirir güven sağlar. Sadece erkeler değil bayanlardayapabilir. Bu sporda bayanlarında çok üstün olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler