Trabzon'da karla mücadele

Ekipler özellikle ana harterler olmak üzere ilk etapta hastane yolları, tanjant yolu, kalkınma, tıp fakültesi, erdoğdu mahallesinden Atatürk Köşkü'ne kadar Bahçeçik Toki Boztepe Zafonoz caddesi Karşıyaka Mahallesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yol

Trabzon'da karla mücadele

Ekipler özellikle ana harterler olmak üzere ilk etapta hastane yolları, tanjant yolu, kalkınma, tıp fakültesi, erdoğdu mahallesinden Atatürk Köşkü'ne kadar Bahçeçik Toki Boztepe Zafonoz caddesi Karşıyaka Mahallesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar açılırken ; herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serme çalışmalarını gece boyunca sürdürülecek. 

Karla mücadele Belediye Teknik Hizmet Birimleri bünyesinde kurulan koordinasyon merkezinde görevlendirilen 200 personel ve 2 slüsyon ve tuzlama aracı, 2 sade tuzlama aracı Kar bıçağı takılı kamyonet 4 greyder 4 kepçe 3 kanal kepçesi araçlarla sürdürülüyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye olarak kış ayı için gerekli tedbirleri zamanında aldıklarını hatırlatarak, "Teknik Hizmetler Birimleri bünyesinde kurduğumuz koordinasyon merkezinde ekiplerimiz 24 saat hazır olarak nöbet başında bulunuyor. 

Akşam saatleri itibariyle merkez ve şehrin yüksek mahallelerine yağan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açan ekiplerimiz ayrıca buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serme çalışmalarını da sürdürüyor. Belediye sınırları içerisinde kapalı yol bulunmuyor.

Karla mücadele çalışmalarında önceliği ana arterlerin temizlenmesine veriyoruz. Kar yağışının etkili olduğu saatlerde vatandaşlarımızın araçlarıyla trafiğe çıkarken mutlaka zincir takmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler