Trabzon'da kamp tamamlandı

Türkiye Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı, İtalya'da 24 Eylül-4 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 3. Global Oyunlar Dünya Şampiyonası öncesi Trabzon'da yaptığı kampı tamamladı.Trabzon'da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için inşa edilen tesisl

Trabzon'da kamp tamamlandı

Türkiye Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı, İtalya'da 24 Eylül-4 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 3. Global Oyunlar Dünya Şampiyonası öncesi Trabzon'da yaptığı kampı tamamladı.
Trabzon'da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için inşa edilen tesislerde çalışmalarını tamamlayan 'özel' atletlerimizin tek hedefi, İtalya'da düzenlenecek oyunlarda dereceye girebilmek.
Sporcuların çalışmaları hakkında bilgi veren Milli Takım Sorumlu Antrenörü Zekeriya Üçüncü, amaçlarının ilk defa katılacak oldukları bir atletizm şampiyonasında ülkemizi başarılı şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Trabzon'da 10 Ağustos'ta başladıkları kampı tamamladıklarını kaydeden Üçüncü, "Bu süre içerisinde iyi bir hazırlık dönemi yaşadık. Amacımız ilk defa katılacak olduğumuz bir atletizm şampiyonasında ülkemizi başarılı şekilde temsil etmek. 7 tane sporcumuz var, seçilmiş olarak milli takım
bünyesinde. Bu 7 tane sporcumuzun 4 tanesi Trabzon'dan, diğerleri Trabzon dışından. Antrenörümüz Songül Virit ile birlikte bu çocukları yönlendiriyoruz. Çocuklar buradan çok memnun olduklarını hissettiler. Trabzon'daki antrenmanlarımız çok güzel geçti. Bu çocuklarımız sadece branş olarak koşuda değil, 3 adım, uzun atlama, gülle, disk gibi kısa mesafe, orta mesafe, uzun mesafe ve 4x100 metre bayrak yarışmaları da yapacaklar İtalya'da" dedi.
Trabzon'da da 17-18 Eylül'de Söğütlü Atletizm Tesisleri'nde Türkiye Şampiyonası yapılacağını da hatırlatan Üçüncü, "10 Eylül'de Trabzon'da bir kamp daha yapıp 17-18 Eylül'de Trabzon'da bu tesislerde Türkiye Şampiyonası'na katılacağız. Buraya tahminen 500 civarında sporcu gelecek. Özel sporcular bunlar, birçok ilden gelen sporcular olacak. Özel sporcunun asıl anlamı zihinsel engelli sporcu demek. Bunları biz sporla rehabilite ediyoruz. 2-3 senedir bizimle çalışan sporcu yürümesini ve koşmasını iyi
yapamazken bugün atlama, disk atma, koşu ve bayrak branşlarını yapıyor. Çocuklar bir yerde zekalarında olsun her türlü fiziksel olarak ilerleme kat ediyorlar. Sporun okul hayatlarına, aile hayatlarına çok faydası oluyor. Bu çocuklara destek bekliyoruz" diye konuştu.
Türkiye Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı sporcularından Yasemin Çiloğlu ise yaptığı açıklamada, "Kamp dönemi çok iyi geçti. Çalışıyoruz, kazanmak için çalışıyoruz. Takımdaki hava çok iyi. Herkes istekli, herkes derece yapmak istiyor, yurtdışında inşallah bayrağımızı sallandıracağız. Hedefimiz birinci olmak, 2. ve 3. olsak da olur. Spor bizim sağlığımız açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler