Trabzon'da ikinci sosyal proje

Trabzon Belediyesi ‘İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı İle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi’nden sonra “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programı” ile ikinci sosyal projesini hayata geçiriyor.Trabzon Belediyesi çocukların okul öncesi eği

Trabzon'da ikinci sosyal proje

Trabzon Belediyesi ‘İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı İle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi’nden sonra “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programı” ile ikinci sosyal projesini hayata geçiriyor.

Trabzon Belediyesi çocukların okul öncesi eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programı” ile 3 ve 4 yaş arası çocukları geleceğe hazırlayacak. AB hibe fonlarından yararlanılarak hayata geçirilecek programla birlikte belediyeden yardım alan ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim verilecek. Belediye Çocuk ve Gençlik Eğitimi Merkezi’nde verilecek ve 6 ay sürecek eğitim programına 48 çocuk katılacak. Program kapsamında ayrıca “Benimle Oynar mısın”? projesiyle oluşturulacak “Gezici Mobil Oyun Evi” ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yardım alan ailelerin çocuklarına belirlenen 9 mahallede belli aralıklarla oyun oynama imkanı sunulacak. “Mobil Oyun Evi’nde” aynı zamanda çocuklara yönelik sağlık taramaları da yapılacak. Program kapsamında ayrıca aileleri ilgilendiren çeşitli eğitim programları da yapılacak. KTÜ ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın paydaş olduğu projeye iştirakçi olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü destek veriyor.

Projeyle ilgili bilgili veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sosyal belediyecilik anlayışıyla özellikle kadılara ve çocuklara yönelik sosyal projeler geliştirme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Daha önce ‘İşsiz kadınların Çocuk Bakımı İle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi’ni başlatarak kadınların meslek sahibi olmaları ve istihdam edilebilirliklerine katkıda bulunmayı amaçlamıştık. AB Fonlarından yararlanarak hazırladığımız bir diğer projemiz ise ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe programı’ ile belediyemizden yardım alan ailelerin 3 ve 4 yaşındaki çocuklarına okul öncesi eğitim verilmesine katkı sağlayacağız. Bu proje kapsamında ayrıca oluşturacağımız ‘Gezici Mobil Oyun Evi’ ile belirlediğimiz 9 pilot mahallede hem çocuklarımızın oyun oynamalarını sağlayacağız hem de onları sağlık taramalarından geçireceğiz. Projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor