Trabzon'da futbolun tarihi!

Trabzonspor'un Resmi yayın organı Trabzonspor Dergisi'nin yazarlarından Sevecen Tunç’un yazdığı “Mektepliler, Münevverler, Meraklılar” adlı kitap piyasaya çıktı.İletişim Yayınları tarafından hazırlanan kitapta Trabzon’da futbolun toplumsal tarihi ele alın

Trabzon'da futbolun tarihi!

Trabzonspor'un Resmi yayın organı Trabzonspor Dergisi'nin yazarlarından Sevecen Tunç’un yazdığı “Mektepliler, Münevverler, Meraklılar” adlı kitap piyasaya çıktı.

İletişim Yayınları tarafından hazırlanan kitapta Trabzon’da futbolun toplumsal tarihi ele alınıyor.

Sevecen Tunç, Cumhuriyet’in ilk yıllarından 1960’ların sonlarına uzanan kesitte Trabzon şehrinde futbolun oynadığı rolü anlatıyor.

Tunç eserini değerlendirirken, “O dönemlerde futbol münevverlerleri, mekteplileri ve meraklıları mıknatıs gibi çeken bir modernleşme ve medenileşme vasıtası olarak görülüyor.

Ayrıca İstanbul’a karşı hüviyetini kabul ettirme iddiasının ve kentin kendisini ‘Şark’ın merkezi’ olarak konumlandırmasının da bayrağı oluyor. Bu kitap sadece bir futbol romanı değil aile albümünden fotoğraflarla birlikte bir şehrin, bir modernleşmenin hikâyesi” ifadelerini kullanıyor"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler