Trabzon'da futbol ateşi söndü mü?

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Şike Soruşturması Trabzonsporlu taraftarları da vurdu.2010-2011 sezonunda şampiyonluğu kıl payı Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor ve taraftarında futbol ateşi söndü.Takımının gerek şampiyonlar ligi 3.eleme karşılaşm

Trabzon'da futbol ateşi söndü mü?

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Şike Soruşturması Trabzonsporlu taraftarları da vurdu.

2010-2011 sezonunda şampiyonluğu kıl payı Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor ve taraftarında futbol ateşi söndü.

Takımının gerek şampiyonlar ligi 3.eleme karşılaşması ve gerekse UEFA Avrupa Ligi maçları öncesi taraftarlar arasında heyecan yaşanmıyor.

Trabzon’da sönen bu futbol ateşi yalnızca Trabzonspor taraftarında yaşanmıyor. Futbolun tüm kesimleri bu ilgisizlikten nasibini almış durumda.

Konu ile ilgili olarak haber61 spor servisi Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in de düşüncelerini aldı.

Sayın Şener’e yönelttiğimiz “Sayın Başkan Trabzonspor bunca transfer yaptı, kadrosuna güçlü isimler kattı.Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme karşılaşmalarında seyrettiğimiz takımın ilerisi için ümit vereceği görüşü de spor camiası tarafından vurgulanırken Trabzonspor taraftarlarının futbola olan ilgi azlığını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki soruya Başkan Şener her zamanki içtenliği ile cevap verdi.

Bordo-Mavili kulübün Başkanı Şener son zamanlarda futbol ateşinin sadece Trabzonspor Taraftarında değil, Federasyon yöneticilerinde, kulüp yöneticilerinde de söndüğünü söyleyerek şöyle konuştu “ Sönen bu futbol ateşi sadece Trabzonspor taraftarlarında değil, Federasyon yöneticilerinde, futbol takımları yöneticilerinde, basında her yerde var. Bunları düzeltmek birazda basının işi. Piyasada yaprak kıpırdamıyor. Yerli futbolcu transferi yok. Kadronuzu boşaltmak için göndermek istediğiniz futbolcular için görüşme yapacak takım yöneticisi bulamıyorsunuz. Takımlar belirsizlik yüzünden transfer konularına girmiyor, Galatasaray’da transferi durdurdu. Belirsizlik var, yayıncı kuruluşun belirsizliği var,ödeme planları ne olacak? Tüm bunlar belirsizken son birkaç gündür yaşanan ekonomik kriz de bu belirsizliği daha da arttırdı. Borsa dibe vurdu”

Yaşanan süreçte futbol ateşinin sadece taraftarda değil futbolun tüm kesimlerinde yok olduğunu yineleyen Başkan Şener “Nasıl ateş sönmesin. Ben 30 saat emniyette kaldım. İfade verdim. Mahkemeye çıktım gelinen süreçte takımımın yurt dışı maçlarına dahi gidemiyorum. Yurt dışına çıkma yasağım var. Ben kendi işim için mi 30 saat emniyette kaldım, yurt dışına çıkmam yasaklandı değil tabi. Peki bu durumda benim içimdeki futbol ateşi nasıl sönmesin bu mümkün mü” şeklinde konuştu.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen gelecek için umutlu konuşan Şener “Federasyonun şike soruşturması kapsamında alacağı karar eski ateşi yeniden getirecektir. 9 Eylül’de liglerin başlamasıyla bu heyecan yeniden başlayacaktır. Trabzonspor taraftarlarının şu anki heyecanının, futbol ateşinin eskisi gibi olmamasının bir nedeni de onlara Trabzonspor’u Trabzon’da izletemememizdir. Sahamızın zemininin bozuk olmasından dolayı Avrupa heyecanını onlara çok istememize rağmen yaşatamadık. Bundan dolayı üzgünüz . İstanbul’da ki taraftarımızın Türk Telekom Arena Stadyumu’nda oynayacağımız Bilbao maçına ilgi göstermesini arzu ediyorum” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler