Trabzon'da engeller ortadan kalkacak

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü, engelleri ortadan kaldırmak için bu sene ilk defa Golbol'e katılacak. Akçaabat Fatih Stadyumu'ndaki Kapalı Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdüren Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü'ne bağlı 5 engel

Trabzon'da engeller ortadan kalkacak

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü, engelleri ortadan kaldırmak için bu sene ilk defa Golbol'e katılacak.

Akçaabat Fatih Stadyumu'ndaki Kapalı Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdüren Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü'ne bağlı 5 engelli sporcu, 14-18 Eylül tarihleri arasında Malatya'da düzenlenecek Golbol Yükselme Turnuvası'na katılacak. Turnuvadan başarıyla dönmeyi hedefleyen engelli sporcular, sponsor bulamadıkları için maddi ve manevi sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor. Karşılıklı üçe üç kişilik iki takım ve zilli top ile oynanan bir görme engelli spor branşı olan Golbol'de sporcular golbol topunun içinde bulunan çıngırak seslerini takip ederek yarışıyor.

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Nuri Turhan, "Golbol, çok az bilinen, daha çok elle oynanan bir spor dalı. Biz de Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü olarak bu sene 14-18 Eylül tarihleri arasında Malatya'da yapılacak olan turnuvaya katılacağız. 5 kişilik bir takımımız var. Birinci, ikinci ve üçüncü liglerimiz var. Biz üçüncü lige yükselmeye çalışacağız. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız. Golbol, 3 kişilik takımlar halinde oynanıyor. Yedek olarak 3 kişi var. İlk defa Trabzon'un bir golbol takımı bu turnuvalara katılacak. Aksaklıklara ve eksikliklere rağmen çok çalışıyoruz. Trabzon halkının ve kurumların desteğini bekliyoruz. Bu ilk olacak ve biz bu ilki başarıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Biz maddi durumu çok dar olan bir kulübüz. Diğer kulüpler sponsor bulabiliyor ve biz Trabzon'da bunu bulamıyoruz. Belediyenin ve diğer kurumların bu tür spor kulüplerine yardım etmesi gerekiyor. Bu şehrin takımıyız, bu şehri temsil edeceğiz. Başarımız bu şehrin başarısı olacaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler