Trabzon'da dev şampiyona başlıyor!

Trabzon'da 20-28 Haziran'da yapılacak Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenleyen Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, şampiyona ile birlikte Trabzon’u gelen sporculara tanıtacaklarını söyledi.Trabzon Gazetec

Trabzon'da dev şampiyona başlıyor!

Trabzon'da 20-28 Haziran'da yapılacak Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenleyen Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, şampiyona ile birlikte Trabzon’u gelen sporculara tanıtacaklarını söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Pala, bu organizasyona emek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “44 takımın yarışacağı 24 ayrı ülkenin ev sahipliğini yapacak olduğumuz organizasyonunda hentbol adına Trabzon’un spor adına güzel şeyler sunacağımızdan şüphemiz yoktur. Bir dünya şampiyonasını gerçekleştireceğiz.

9 ayrı salonda 162 müsabaka oynanacak. Bu da Trabzon’da yapılan organizasyonun büyüklüğünü göstermesi açısından son derece önemlidir. Trabzon 4 bin yıllık tarihe dayalı bir şehirdir. Spor, kültür kentidir ve bizim için çok önemli bir kenttir. En önemli olay bu organizasyonla beraber Trabzon’u yakından tanımak isteyen yaklaşık bine yakın sporcu, idareci, yabancı misafirlerimiz olacaktır. Trabzon bu organizasyonla misafirperverliğini en iyi şekilde gösterecektir" dedi. 


"TRABZON'U YAKINDAN TANITACAĞIZ"

Organizasyonun Trabzon'a kazandırılmasının 2 yıl önceye dayandığını ifade eden Pala, "İki yıl önce o dönemin Valisi sayın Recep Kızılcık bey ve sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrüçüoğlu ile beraber bir yolculuğa başladık ve bunu gerçekleştirdik. Bu organizasyonla dostluk adına çok iyi köprüler atılacak ve Trabzon’dan bütün dünyaya sporla gönül köprüsü kurulacaktır.

Bu da bizim açımızdan son derece önem verdiğimiz bur durumdur. Yine projelerimiz içerisinde kültür günü vardır. Bu organizasyonda sporcular kendi kültürlerini yansıtacaktır. Aynı zamanda spor yarışmasının yanı sıra kültür anlamında bir entegrasyon, paylaşımın vesilesi olacak. Bu vesile ile gelen yabancı misafirlerimizle beraber Sümela gezimiz olacak, Trabzon’u yakından tanıtacağız. Trabzon’u ülkemizin adına duyuracağız.

En önemli projelerden bir tanesi her ülke gelirken birer tane fidan getirecekler dostluk ve fidanlarla birlikte bir ağaç ormanı da gerçekleştireceğiz. Bütün sporseverleri müsabakaları izlemeye davet ediyoruz. Bu organizasyon ülkemiz ve Trabzon için hayırlı olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler