Trabzon'da denizcilik ve kabotaj bayramı kutlandı!

Faroz Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan, Liman Müdürü İhsan Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.Beraberindek

Trabzon'da denizcilik ve kabotaj bayramı kutlandı!

Faroz Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan, Liman Müdürü İhsan Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Beraberindeki protokol üyeleriyle denize çelenk bırakan Vali Öz, yaptığı konuşmada, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın devletin denizlerdeki gücünün kullanılması anlamına geldiğini söyledi.

Öz, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sayesinde hem millet olmanın anlamını yeniden yaşadıklarını hem de denizlerde hayatını kaybetmiş şehitleri andıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun yanında denizlere verdiğimiz değeri sorgulayıp, denizlerimizden daha iyi nasıl yararlanabilirizin hesabını yapıyoruz. Sorgulanması ve alınması gereken tedbirlerimiz var. Denizlerden daha verimli yararlanmaya yönelik çalışmalara da ihtiyacımız var. Özellikle Trabzon gibi doğası ve denizi güzel bir şehrin insanlarının denizle daha barışık yaşamaya ihtiyacı var diyor, herkesin bayramını kutluyorum."

Konuşmaların ardından Liman Başkanı İhsan Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Genel Sekreteri Davut Çakır ve Trabzon Deniz Komutanı Albay İlhan Öcalan'a günün anlam ve önemini simgeleyen hediyeler takdim etti.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen yağlı direkten bayrak alma ve ördek yakalama yarışmaları, renkli görüntüler oluşturdu. Yarışların ardından dereceye girenler altın ile ödüllendirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor