Trabzon'da büyük uçurum!

Trabzonspor'un şampiyonluklara ambargo koyduğu yıllarda, futbolcular arasındaki ücret dengesi yönetim tarafından en çok gözetilen unsurdu. Ali Kemal, Necati, Şenol, Kadir, Turgay gibi A Milli futbolcular 150 bin lira alırken, Serdar, Güngör, Tuncay, Bekir

Trabzon'da büyük uçurum!
Trabzonspor'un şampiyonluklara ambargo koyduğu yıllarda, futbolcular arasındaki ücret dengesi yönetim tarafından en çok gözetilen unsurdu.
 
Ali Kemal, Necati, Şenol, Kadir, Turgay gibi A Milli futbolcular 150 bin lira alırken, Serdar, Güngör, Tuncay, Bekir, Ali Yavuz gibi isimler 100 bin lira, Hüsnü, Alptekin, Cengiz türü altyapıdan gelenler de 75 bin lira yıllık kazanıyordu.
 
Bu da futbolcuların birbirine karşı kıskançlıklarını engelleyen bir denge olarak kabul ediliyordu. Kulüpte ne zaman ücret dengeleri bozuldu, iş çığırından çıktı. Özellikle Osman Denizci'nin transfer edilmesiyle birlikte, az ücret alanların başkaldırdığı süreç yaşandı.
 
UÇURUM DAĞILMAYI GETİRDİ!
 
Şampiyon kadro tek tek dağıldı, bir daha Trabzonspor'un yüzü gülmedi. Ogün ve Abdullah'ın 1996'da 80 milyar lira sözleşme yenilediği sezon Hami, Ünal, Şota, Arçil, Lemi, Hamdi, Tolunay, Orhan ve diğer oyuncular düşük ücret aldıkları için isyan noktasına gelmişlerdi.
 
Ve o kadro da şampiyonluğu kaçırırken, her biri başka bir diyara gitmiş, bir daha da toparlanamamıştı.
 
Yine 2004'de Gökdeniz ve Fatih 1 trilyon 650 milyar liraya imza attıklarından dolayı Mehmet Yılmaz, Tolga Seyhan, Erginç, Hüseyin, Yattara, Szymkowiak iyileştirme istemiş, yönetimi zor duruma sokmuşlar ve Trabzonspor büyük darbe yemiş, kadro dağılmıştı.
 
BÖYLE DENGESİZLİK OLMAZ 
 
Trabzonspor'da ücret dengesizliği özellikle 1984 yılından itibaren hep huzursuzluk kaynağı olurken, yeni süreçte bu inanılmaz boyutlara ulaştı. Bordo-Mavili kulüple sezon başında yıllık 2,5 milyon Euro garanti ücret (7 milyon 550 bin TL) ile anlaşan Florent Malouda'nın günlük ücreti 21 bin 200 liraya geliyor.
 
1461 Trabzon takımından kadroya katılan Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan ise yıllık 110 bin lira garanti ücret alacaklar.
 
Yani Malouda'nın 5 günlük ücreti, bu iki ismin yıllık kazancından bile fazla olacak. Malouda kadroya giremezken, Mustafa Akbaş kaç maçtır 11'de görev alıyor, Gökhan ise 18 kişilik kadroda kendine yer buluyor
 
TAKIMA KATKILARI DA DÜŞÜK
 
Aynı şekilde İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yıllık 2 milyon 300 bin Euro (7 milyon TL) garanti ücret karşılığı anlaştığı Portekizli sağbek Bosingvva da Mustafa ve Gökhan'ın 1 yılda kazandığım 6 günde cebine indiriyor.
 
Sadri Şener yönetimi tarafından transfer edilirken yıllık 1 milyon 650 bin Euro (5 milyon 100 bin TL) garanti ücreti olan Fildişili 38 yaşındaki Didier Zokora da iki genç oyuncunun yıllık kazandığı parayı sadece 8 günde kazanç hanesine yazdırıyor.
Kadir Keleş, Abdalkadir, Fatih, Yusuf ve Caner gibi 1461 Trabzon orijinli futbolcunun kazançlarının da üretimleri çok düşük bu 3 yabancı ismin yüzlerce kat daha düşük olduğu biliniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor