Trabzon'da bu spor ilk defa yapıldı!

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası Bocce İl Şampiyonası sona erdi.Akçaabat Fatih Stadyumu’nda yapılan Bocce İl birinciliği’nde dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını törenle aldı. Yapılan müsab

Trabzon'da bu spor ilk defa yapıldı!

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası Bocce İl Şampiyonası sona erdi.

Akçaabat Fatih Stadyumu’nda yapılan Bocce İl birinciliği’nde dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını törenle aldı. Yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlar ise şöyle oluştu. Küçükler kategorisinde kızlarda Cudibey Ortaokulu, erkeklerde ise Maçka Cumhuriyet Ortaokulu. Yıldızlar kategorisinde kızlarda İsmetpaşa Ortaokulu, erkeklerde Maçka Çatak Ortaokulu. Gençler kategorisinde kızlarda Arsin Lisesi, erkeklerde ise Beşikdüzü İMKB elde etti.

BOCCE NASIL OYNANIR ?

Bocce de amaç, oyuncunun elindeki topu ortada duran topa atarak ona en yakın şekilde durdurmaktır. Rakibin attığı toptan hedef topa daha yakın atılan her top 1 puan kazandırır. 15 puana ulaşan oyuncu oyunu kazanır. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve diğer oyuncunun topu yuvarlaması olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor