Trabzon'da bu boks kulübü başka

Trabzon Osmanlı Boks Spor Kulübü tarafından başlatılan ve büyük ilgi gören ‘Baba Beni Spora Gönder’ isimli proje için spor salonuna bilgisayar sınıfı ve kütüphane açıldı.Gençlere küçük yaşta sporu sevdirmek ve spordan sonra ders çalışmayı, kitap okumayı a

Trabzon'da bu boks kulübü başka

Trabzon Osmanlı Boks Spor Kulübü tarafından başlatılan ve büyük ilgi gören ‘Baba Beni Spora Gönder’ isimli proje için spor salonuna bilgisayar sınıfı ve kütüphane açıldı.

Gençlere küçük yaşta sporu sevdirmek ve spordan sonra ders çalışmayı, kitap okumayı aşılamak amacıyla hayata geçirilen projede gençler spor yaptıktan sonra yarım saat kitap okuyor. ‘Dumansız Hava Sahası’ ve ‘Baba Beni Spora Gönder’ adlı projelerle adından sıkça bahsettiren spor kulübünün bundan sonra farklı projelere de imza atacağı belirtildi.
 
Proje ile ilgili bilgiler veren Trabzon Osmanlı Boks Spor Kulübü Antrenörü Turgut Dereköylü, spor kulübünün kendi imkanlarıyla kütüphane açtığını belirterek, “İçişleri Bakanlığımız Dernekler Müdürlüğünün açtığı proje fonlarında kulüp olarak böyle bir projeye başvurduk. Projemiz kabul gördü. Bilgisayar sınıfı oluşturduk. Kendi imkanlarımızla beraber kütüphane oluşturduk. Burada çocuklarımıza boksun yanında bilgisayar eğitimi ve teorik dersleri de verebiliyoruz” dedi.
 
Gönüllü öğretmenlerin aracılığıyla gençlerin zayıf olduklarını derslerde yardımcı olduklarını kaydeden Dereköylü, “Beslenme ve boksun içindeki antrenman bilgilerini sinevizyonda göstererek başka bir antrenman şeklinde yapıyoruz. Çocuklarımıza zayıf oldukları derslerle alakalı arkadaşlar yardımcı oluyorlar. Şuana kadar çocuklarımız başarılı bir şekilde ilerliyorlar. Umduğumuzu buluyoruz. Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz inşallah daha güzel şeylerle yapacağız. Bu yola baş koyduk” şeklinde konuştu.
 
Sporcunun sadece bedenen eğitilmediğini dile getiren Dereköylü, “Biz kafa ve manevi olarak ta yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu projenin adı ‘Baba Beni Spora Gönder’ projesi. Üniversitede okuyan arkadaşlarımız var. Gönüllü öğretmen arkadaşlarımız var. Gelip burada sporlarını yapıyorlar. Çocuklara da eksik oldukları derslerde birebir yardımcı oluyorlar. Günümüzde çocuklar çok bahaneci ailelerde aynı aslında boksa giden derslerinde kalıyor. Başka bahaneler buluyorlar. Spor yapmayan bir ülkenin geleceği bitmiş demektir. Biz bu bilinçle yola çıktı. Bilgisayar oynayacaksa çocuk kulübümüzde oynasın. Ders çalışacaksa burada çalışsın.
 
Salonumuz 500 metre kare arkadaşlarla oynayabiliyorlar. Sosyal faaliyet her şeyi burada yapabilirler. Boksun insanların gözünde kanlar havada gidiyor diye bir imaj olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Boksun olimpiyat ruhu olduğunu insanlara aşılamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ise, “Spor Bakanlığımız bu tür projelere her zaman destek veriyor. Bu proje ile Osmanlı Boks Spor Kulübü örnek oldu” diye konuştu.
 
Boksta Türkiye Alt Minikler’de birinci olan Melih Unay da, “Burada boks yapıyoruz derslerimize daha iyi çalışıyoruz. Bilgisayarda olan derslerimizi yapıyoruz. İdmanda sonra 30 dakika kitap okuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor