Trabzon'da Boks jübilesi yapıldı

19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile çok sayıda davetli katıldı.Horon ve kolbastı gösterileri ile başlayan program, Türkiye ile Polonya Boks

Trabzon'da Boks jübilesi yapıldı

19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile çok sayıda davetli katıldı.

Horon ve kolbastı gösterileri ile başlayan program, Türkiye ile Polonya Boks Milli Takım sporcularının karşılaşmalarıyla devam etti. Üç raunt halinde yapılan müsabakalarda, Türkiye Boks Milli Takım sporcuları 49, 60, 64 ve 69 kilolarda yapılan tüm maçları kazanarak Polonya'yı takım halinde yendi.

Bu müsabakaların ardından jübile maçı için ringe çıkan Gökhan Kazaz'ın gösteri maçındaki rakibi ise eski Avrupa Şampiyonu Cemal Kamacı oldu. İzleyicilerin coşkulu tezahüratlarıyla 6 raunt süren jübile maçı sonunda, Gökhan Kazaz ve Cemal Kamacı birbirlerine sarılarak seyircileri selamladı.

Boks eldivenlerini çıkararak ringin ortasına bırakan Kazaz, boks sporuna başladığı günden itibaren Cemal Kamacı ile jübile yapmayı hep hayal ettiğini belirterek, ''Beni bugünümde yalnız bırakmayan halkımıza ve değerli sporcu büyüklerimize minnettarım'' dedi.

1958 yılından bu yana boks sporunun içerisinde olduğunu söyleyen 68 yaşındaki Cemal Kamacı ise hayatında ikinci kez jübile maçı yaptığını ifade ederek, gençlerin spora olan ilgisinin daha da artması temennisinde bulundu.

Ringe gelen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, jübile maçı anısına Serkan Kazaz ve Cemal Kamacı ile milli takım sporcularına plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

-GÖKHAN KAZAZ-

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan 34 yaşındaki Gökhan Kazaz, 1993 yılında başladığı boks sporunu 1998 ve 2000 yılları arasında Trabzonspor'da sürdürdü.

2002-2009 yılları arasında İngiltere'de profesyonel boks yapan Kazaz, beş kez Türkiye şampiyonu olurken, gençler kategorisinde Avrupa ikinciliği elde etti.

Profesyonel olarak kariyerinde 14 maç yapan Kazaz, 12 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler