Trabzon'da Antrenör kursu açıldı

Trabzon'da Grassroots C Antrenörlük kursu açılış töreni yapıldı. TFF ve TÜFAD işbirliğinde 20-29 Şubat tarihlerinde yapılacak kursun Trabzon'daki açılışına Trabzonspor eski Başkanı ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, Çaykur Rizespor Teknik direktörü Gir

Trabzon'da Antrenör kursu açıldı

Trabzon'da Grassroots C Antrenörlük kursu açılış töreni yapıldı.

TFF ve TÜFAD işbirliğinde 20-29 Şubat tarihlerinde yapılacak kursun Trabzon'daki açılışına Trabzonspor eski Başkanı ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, Çaykur Rizespor Teknik direktörü Giray Bulak, antrenörler ve kursiyerler katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı Çaykur Rizespor Teknik Direktörlük görevine getirilen Giray Bulak yaptı. Bulak, bilginin paşlaştıkça güzel olduğunu belirterek, "Bilgi paylaşıldıkça büyüyor. Amatör kurs tabii ki çok önem taşıyor. Sonuçta burada öğrenilenler yarın sahaya yansıyacak. Ama sadece kursu bitirmek önemli değil önemli olan öğrenilenlerin uygulanması, öğrenilenlerin yapılabilmesi çünkü Türk gencinin bilgiye gerçekten çok ihtiyacı var. İzlediğimiz birçok müsabakada maalesef çok iyi eğitildiğimizden bahsedemiyoruz. Dünya ile oynadığımız zaman birçok farklılıklar gözükebiliyor. Arkadan gelenler daha donanımlı geliyorlar. Buradaki kursu kabullenerek öğrenmeye çalışın" dedi.

Antrenör olma yolunda sadece sertifika almanın yeterli olmadığını belirten Trabzonspor eski Başkanı ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, "Bu yolda sertifikaya ulaşma meselesi var. Çalışma hakkını yasal olarak elde etme meselesi var. Bu çalışma hakkıdır antrenörlük olma daha farklı şeylere ihtiyaç duyar. Sistem içerisinde sertifika elde edebilirsiniz. Ama antrenör olma tamamen kendi iradenizde olan bir şeydir. Sertifikalar antrenör yapmış olsa idi. Bugün ülkemizde 17 bin tane antrenör vardı. Ama ne yazık ki üzülerek ifade ediyorum. Bir kısmı halen aktif olarak görevini yapabilmiş değil. Demek ki antrenör olmanın yolu sertifikada elde etmek değil. Bu doğrultuda kendi değerlerini iyi bir şekilde ortaya koyarak o yolda ilerleme başarısını göstermektir. Bu yola başlarken önce emniyet kemerlerinizi takmanızı öneriyorum. Çok zor bir yolculuğunuz var. Bu yolculuk içerisinde birçok kaza geçireceksiniz, zorlukları aşacaksınız, acılar çekeceksiniz. Bunlar antrenörlüğün olmazsa olmazlarıdır. Yalnız çok iddialı bir şekilde ifade etmek istiyorum. Başarmak isteği duyan bu kararlılığı gösteren insana hiçbir engel yoktur" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor