Trabzon'a kazanan Güney Kore!

FIFA U20 Dünya Kupası 2’inci tur maçında Güney Kore, şampiyonluğun en büyük adayı Kolombiya’yı normal süresi ve uzatmaları 1–1 sona eren maçta penaltılarla 8-7 yenerek çeyrek finale çıktı.Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanan ve Sloven hakem Damir Skomin

Trabzon'a kazanan Güney Kore!

FIFA U20 Dünya Kupası 2’inci tur maçında Güney Kore, şampiyonluğun en büyük adayı Kolombiya’yı normal süresi ve uzatmaları 1–1 sona eren maçta penaltılarla 8-7 yenerek çeyrek finale çıktı.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanan ve Sloven hakem Damir Skomina’nın yönettiği karşılaşmayı 2 bin 362 biletli seyirci izledi. Güney Kore Juhun Song’un 16’ıncı dakikadaki golüyle 1–0 öne geçti. Kolombiya, yıldız oyuncusu Quintero’nun 90+4'ncü dakikada frikikten attığı golle 1–1 beraberliği yakaladı ve maçı uzatmaya taşıdı. Karşılaşmanın uzatma devrelerinde iki takım da skor üretmeyi başaramayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Güney Kore adına Woo, Kim, Sim, Yeon, Kang, Han, Cho ve Lee penaltıları gole çevirirken Juhung Song penaltı vuruşunu kaçırdı. Kolombiya adına da Quintero, Bonilla, Borja, Perez, Perea, Mena ve Vergara meşin yuvarlağı filelere gönderdi, Aguilar ve Balanta penaltı vuruşlarını kaçırdı. Böylece seri penaltıları 8–7 kazanan Güney Kore, turnuvada büyük bir sürpriz gerçekleştirerek şampiyonluk adayı Kolombiya’yı saf dışı bıraktı ve çeyrek finalde Irak’ın rakibi oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler