Trabzon'a Davet edildi kin kustu

23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Oyunları için yapılan tesis tanıtımına Türkiye’nin ulusal basınından gazeteciler ve ünlü isimler davet edildi.Trabzon misafirperverliğinin en güzel örneğini gören bu davetli top

Trabzon'a Davet edildi kin kustu

23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Oyunları için yapılan tesis tanıtımına Türkiye’nin ulusal basınından gazeteciler ve ünlü isimler davet edildi.

Trabzon misafirperverliğinin en güzel örneğini gören bu davetli topluluğu içerisinden bazıları, özellikle de malum medya kuruluşu temsilcisinin İstanbul'a dönüşünde ilk yaptığı Trabzonsporla alay etmek oldu.

İşte  Hürriyet yazarı Funda Ayaz'dan Kin dolu yazı:

Pazartesi günü “Funda yarın (7 Haziran) 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için yapılan tesis tanıtımına Trabzon’a gideceksin” dediklerinde şampiyon takımın (!) şehrine gideceğim için çok heyecanlandım.Trabzon’a aklımda bir sürü soru işareti ve beklenti ile gittim. Çünkü biliyorsunuz ligin Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla bitmesine tepkili olan Trabzonspor, bu söylemlerine hız kesmeden devam etmiş ve olayı sarı lacivertli kulübün aslında şampiyon olmadığına kadar getirmişti.

Evet Fenerbahçe şampiyon olmamıştı (!). Sadri Başkan’ın da Fenerbahçe’yi tebrik etmemesi gayet normal bir  davranıştı. Aslına bakarsanız haklılardı da. Çünkü Fenerbahçe şampiyon olmamış Trabzonspor başta olmak üzere herkese ders vermiş ve  “Gülme komşuna gelir başına” atasözünü sevgili Trabzonlulara bir kez daha hatırlatmıştı. Kötü niyet aramayın sakın Fenerbahçe bir nevi iyilik yaptı rakiplerine.

*****

Uçaktan inip tesislere gitmek için yola koyulduğumuzda hiçbir yerde şampiyonluğun (!) izine rastlayamadım. Sonra “acaba Trabzonspor şampiyon olmadı mı, ben mi yanlış hatırlıyorum” diye düşündüm. Tam hafızamdan şüphe ederken bir sokak arasında asılı olan Trabzonspor bayrağını görünce içime su serpildi ve Karadeniz ekibinin şampiyon olduğuna bir kez daha sevindim.

****

Neyse Trabzonspor’un başarısını yazmaya kalkarsam bu yazı bitmez, bu yüzden ben size EYOF için yapılan tesisleri anlatayım…

Öncelikle 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı izah edeyim.  EYOF, 1991 yılından itibaren Avrupalı genç sporcuların dostluk, kardeşlik , fair-play, hoşgörü ve barış ruhuyla bir araya getirilmek amacıyla iki yılda bir yapılan oyunlardır. 

49 Avrupa ülkesinin katılacağı bu organizasyonla beraber ülkemizde ilk kez olimpiyat bayrağı Trabzon’da dalgalanacak.

GSGM Müdürü Yunus Akgül’ün davetiyle gittiğim bu güzel organizasyona Oyunlar Köyü’nü gezerek start verildi. Daha sonra sırasıyla Pelitli Hayri Gür Spor Salonu, Yomra Jimnastik Merkezi, Söğütlü Atletizm Sahası, Tenis Kortları Kompleksi ve Olimpik Yüzme Havuz- Medya Merkezi’ni dolaştık.

Aralarında en çok beğendiğim tesis ise Tenis Kortları’ydı. Kapalı ve açık olmak üzere birçok kort bulunan bu tesis birbirinden güzel müsabakalara ev sahipliği yapacak kapasitede.

Zaten şu anda devam eden  Türkiye Kulüplerarası Birinci ve İkinci Hürriyet Tenis Ligi müsabakaları bulunuyor.

********

Basketbol salonunu dolaşırken en çok güldüğüm şey ise;  sahaya inen gazetecilerin birden çocukluğuna dönüp basketbol oynamalarıydı.

Bir tarafta GSGM  Müdürü Yunus Akgül ve EYOF 2011 Trabzon Genel Koordinatörü Nihat Doker tesisten bahsederken diğer tarafta Sabah Gazetesi Spor Yazarı Levent Tüzemen başta olmak üzere spor camiasının tanınan isimleri basketbol maçı yaptılar. “Basketbolu ve  futbolu anlatmaktan,  yorumlamaktan sıkıldık biraz da biz oynayalım” dercesine sahaya attılar kendilerini.

SPOR YAZARLARINDAN KOCAMAN’A ELEŞTİRİ

Bunların dışında otobüsteki konuşmaları anlatayım size.  Şampiyonluğun üzerinden geçmesine rağmen konu tabiî ki yine Fenerbahçe’ydi. Salı günü “Bize Her Yer Trabzon”du ama Fenerbahçe’siz de olmazdı hani.

Tartışılan konu da teknik direktör Aykut Kocaman’ın Alex’siz bir Fenerbahçe kurmak istemesiydi. Otobüste bulunan bir çok spor yazarı Kocaman’ın bu tutumunu sert bir dille eleştirdi.

*******

Hiç transfer konuşulmadı mı o kadar spor yazarı varken diyebilirsiniz. Elbette konuşuldu. Hatta birisi Ceyhun Gülselam’ı  eleştirirken diğeri beğendi. Beğenen kişiye  bu yüzden“futboldan anlamıyorsun” bile denildi?

*******

Uzun lafın kısası, umarım 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, Trabzon’un tanıtılmasına yardımcı olur ve insanları futbolun dışında  diğer sporlara da teşvik eder.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor