Trabzon Olimpiyat için referans!

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) basın toplantısı Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, EYOF Komisyon Başkanı Guido de Bondt, EYOF Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba, EYOF Genel Koordinatörü Nihat Doker ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel

Trabzon Olimpiyat için referans!

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) basın toplantısı Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, EYOF Komisyon Başkanı Guido de Bondt, EYOF Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba, EYOF Genel Koordinatörü Nihat Doker ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan'ın katılımıyla yapıldı.

"EN MUHTEŞEM AÇILIŞ OLACAK"
Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, muhteşem bir açılış hazırladıklarını belirterek. "Büyük gün geldi çattı. Misafir ülkelerin tamamına yakını geldi. Oyunlar köyünden herkes çok memnun. Hizmetlerimizle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Büyük açılışı bekliyoruz. Trabzon'da yağışlı bir hava var. Açılış sırasında güzel bir hava olmasını diliyoruz. Muhteşem bir açılış hazırladık. Daha önceki organizasyonlarımızda iyi açılışlar hazırlamıştık. EYOF'un açılışı bugüne kadar olan açılışların en iyisi olacak" ifadelerini kullandı.

"OLİMPİYAT ADAYLIĞIMIZ İÇİN EN BÜYÜK REFERANS"
EYOF'un İstanbul'un olimpiyat adaylığı için çok önemli bir referans olacağının altını çizen Akgül, "İlk defa adında olimpiyat olan bir organazasyon yapacağız. Daha önce UNIVERSIADE'nin hem yaz hem kış organizasyonlarını yaptık. EYOF, İstanbul adaylığımızı direk etkileyecek bir organizasyon. Mükemmel bir organizasyon olacak. Buradaki yetkililer IOC'de de çalışıyor. Hata yapmamalıyız. Burası olimpiyatlar için en büyük referansımız olacak" dedi.

"TRABZON SPOR ŞEHRİ OLACAK"
Trabzon'a harika tesisler kazandırklarını vurgulayan Genel Müdür Akgül, "Trabzon futbol şehriydi. Bu tesislerden sonra tamamen spor şehri olacak. İstanbul dahil Türkiye'deki hiçbir şehir böyle tesislere sahip değil. Yaptığımız yatırımlarla bu bölgede sporun patlayacağını düşünüyoruz. Tesislerin yapılmasının ardından Trabzon'a birçok uluslararası şampiyona da gelecek. Trabzon bir spor şehri olacak. Asıl kazanımlar tesis olacak. Ne olacak dediler.Erzurum 'da tesisler tıklım tıklım dolu. Tesis olduktan sonra boş kalması gibi bir durum olamaz. Bu tesislerde olimpiyat şampiyonları yetişecek" şeklinde konuştu.

"YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKACAĞIZ"
Oyunlarda çok sayıda madalya beklediklerini belirten Akgül, "EYOF'dan büyük beklentimiz var. UNIVERSIADE'de 1 madalya almıştık. Orada sadece güzel organizasyon hedeflemiştik. EYOF'da bütün spor branşlarında iddialıyız. Dünyanın en güçlü ülkeleriyle yarışacağız. Hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Çok ciddi sayıda madalya alacağız. Madalya konusunda yüzümüzün akıyla çıkacağız. Daha önce yüzme, cimnastik gibi branşlarda fazla başarımız yoktu. Şimdi ise madalyalardan söz edebilecek duruma geldik" ifadelerini kullandı.

"TRİBÜNLERİ DOLDURALIM"
Akgül, tribünlerin dolu olmasının önemine değinerek, "Tribünlerin dolu olması çok önemli. Herkesi tribünleri davet ediyoruz. Bir organizasyonda tribünlerin dolu olması çok önemli. Trabzonlu sporseverleri tribünleri doldurmaya ve ayırt etmeden tüm sporcuları desteklemeye çağırıyoruz" dedi.

"İÇİM ÇOK RAHAT"
EYOF Komisyon Başkanı Guido de Bondt, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İlk oyunlar olan 1991 Brüksel'den 20 sene sonra Trabzon'da bu organizasyonu yapıyoruz. Buradaki ilk izlenimlerim çok güzel. Harika tesisler var. Özellikle yüzme havuzunu çok beğendim. Organizasyon komitesi uzun zamandır çalışıyor. En iyi şekilde bu organizasyonu gerçekleştirecektir. İçim çok rahat bir şekilde burada oturuyorum. Bütün tesisler hazır. Organizasyon komitesindeki arzu, istek ve heyecan üst seviyede. Bu beni çok memnun etti. 49 ülkeden gelen sporcuların en iyi şartlarda, fair-play içinde yarışmaları ve kendilerini iyi hissederek buradan ayrılmalarını istiyoruz. Olimpiyat ruhunu Pazartesi'den itibaren yaşayacağız. Burada geleceğin potansiyel olimpiyat şampiyonları mücadele edecek. Herkesi bu heyecanı yaşamaya çağırıyorum.

"İSTANBUL'UN POTANSİYELİ ESKİYE ORANLA DAHA FAZLA"
Bondt, İstanbul'un olimpiyatlara adaylığıyla ilgili bir soruya ise, "İstanbul'un potansiyeli eskiye oranla daha fazla. İstanbul, bu hayalinden asla vazgeçmemeli" şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler