Trabzon- Mersin maçındaki olay!

Türkiye Basketbol Federasyonu, Beko Basketbol Ligi'nin 2. haftasındaki Trabzonspor-Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında konuk ekip takımı oyuncularının lisans sorunu yaşadığı iddialarına karşın, maçın, kuralların gereği yerine geldiğine hükmediler

Trabzon- Mersin maçındaki olay!

Türkiye Basketbol Federasyonu, Beko Basketbol Ligi'nin 2. haftasındaki Trabzonspor-Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında konuk ekip takımı oyuncularının lisans sorunu yaşadığı iddialarına karşın, maçın, kuralların gereği yerine geldiğine hükmedilerek oynatıldığını bildirdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Beko Basketbol Ligi'nin 2. haftasındaki Trabzonspor-Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılaşmasında konuk ekip takımı oyuncularının lisans sorunu yaşadığı iddialarına karşın, maçın, kuralların gereği yerine geldiğine hükmedilerek  oynatıldığını bildirdi.

TBF'den yapılan açıklamada, TBL Yönergesi'nin 24.4. maddesinde, ''Lisansların müsabakadan önce hakeme gösterilmesi şarttır. Ancak, kulüpler, sözleşmeli sporcuların o sezona ait vizeli lisanslarını Ligler Direktörlüğü'ne ibraz ederek kadrolarını tasdik ettirmeleri halinde, o sezon içinde müsabakalara takım listeleri ile çıkabilirler'', aynı yönergenin 38.1.4. maddesinde de, ''Lisanslarını hakeme ibraz etmeyen takımın, hakemler tarafından oynattırılmaz. Bu sebeple hakem tarafından maçı oynattırılmayan takım hükmen yenik sayılır.  Ligler Direktörlüğü onaylı liste ile oynama durumu hariç'' ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Kulübü'ne de kural uyarınca bu sezona tescilli ve lisans almış sporcularının listesi müsabakadan önce gönderildiği kaydedilirken, ''Bahsi geçen maçın TBF görevlileri, bu istisna durum uyarınca kontrolleri yapmışlar ve kuralların gereğinin yerine geldiğine hükmederek maçı başlatıp oynatmışlardır. Bu bağlamda, yönergeler çerçevesinde uygulamalar gerçekleşmiş olduğunu bilerek spekülasyonlar karşısında 'Kurallara saygı'  tavrından ödün vermeyen Trabzonspor ve Mersin Büyükşehir Belediyesi kulüplerine teşekkür eder, konuyu saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız'' denildi.

Beko Basketbol Ligi'nin 2. haftasında, 22 Ekim Cumartesi günü oynanan ve konuk ekibin 78-66 kazandığı Trabzonspor-Mersin Büyükşehir Belediyespor maçında, Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün oyuncularının lisanslarını ibraz edemediği, ev sahibi Trabzonspor'un ise buna itiraz etmeyerek olası bir hükmen yenilgi kararının ortadan kaldırdığı öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor