Trabzon maçına inanamadım

 Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor ile iç sahada yapacakları maçı kazanmaktan başka seçeneklerinin olmadığını söyledi. Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bu sezon dar kadroyla

Trabzon maçına inanamadım

 

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor ile iç sahada yapacakları maçı kazanmaktan başka seçeneklerinin olmadığını söyledi.
 
Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bu sezon dar kadroyla hem ligde hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele ettiklerini söyledi.
 
"Trabzon maçına inanamadım" 
 
Ligde geçen hafta sonu Galatasaray ve Türkiye Kupası yarı finalinde önceki gün Trabzonspor ile yaptıkları maçlarda, oyuncularının istenilen performansı sergileyemediğini belirten Çalımbay, özellikle Trabzonspor karşısında ummadıkları bir yenilgi aldıklarını ifade ederek, "Ben inanmadım. Böyle bir şeyi antrenörlük hayatımda ilk defa yaşadım. Böyle bir şey, futbolculuk hayatımda dahi başıma gelmedi" diye konuştu.
 
"Kazansaydık tarihe geçecektik" 
 
Kupada finale kalamadıkları için üzgün olduklarını dile getiren Çalımbay, "Sivas için bir tarih maçıydı, Sivasspor ilk defa finale kalacaktı, belki ilk kez kupayı alacaktı, maçı kazandığımız zaman arkadaşlarımız tarihe geçecekti. Sahaya çıktığımızda her şey bambaşka oldu" dedi.
 
Ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları golcü oyuncular Sercan Yıldırım ve Arkadiusz Piech'den yaralanamadıklarını ifade eden Çalımbay, ligin ikinci yarısının Sivasspor açısından sıkıntılı geçtiğini söyledi.
 
"Karabük'ü yenmekten başka çaremiz yok" 
 
Ligde kalan 2 maçtan en iyi skorlarla ayrılmak istediklerini belirten Çalımbay, Kardemir Karabükspor ile hayati bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, "Bizim ve bütün takımlar için önemli bir maç. Bu maçı kazanmaktan başka hiçbir seçeneğimiz yok. İnşallah o maçı iyi bir şekilde bitirdiğimiz zaman ligi de bitirmiş oluyoruz. Bütün düşüncemiz bu seneyi çok çok iyi bir şekilde bitirmek. Onun için de önümüzdeki maçı kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.
 
Bu maçta taraftar desteğine ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Çalımbay, "Onların da desteğiyle takımımızı çok iyi bir yere getirip bu seneyi kapatmak istiyoruz. Her şey bizim elimizde, onun için hedefte Karabükspor maçı var"dedi.
 
Michael Eneramo ve Adem Koçak'ın sakatlığının bulunduğunu ifade eden Çalımbay, taraftar, futbolcu, teknik heyet ve yönetimin bütünleşip bu zorlu maçın üstesinden geleceklerini söyledi.
 
"Herkes varını yoğunu ortaya koyacak" 
 
Bu sezondan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Çalımbay, "Her şey bitti. Tek hedef Karabükspor maçı. Başka hiçbir düşüncemiz yok. Bütün camianın ve bütün futbolcuların odaklandığı nokta, Karabükspor maçı. Biz de dört gözle o maçı bekliyoruz. Herkes varını yoğunu ortaya koyacak. Bu maçı kazanmak için ne gerekiyorsa sahada her şey yapılacak. Her şey futbolculara kaldı" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor