Trabzon en fazla hangi spora ilgi duyuyor

 Haber61.NEt - Haber Servis - Trabzon salon sporlarında en fazla ilgi duyduğu spor dalının satranç olduğu tespit edildi. Trabzon’da yaklaşık 26 bin lisanslı sporcu bulunmakta bu sporcuların 2678 kişisinin satranç lisansı çıkarmış sporcu olduğu tespit edil

Trabzon en fazla hangi spora ilgi duyuyor

 

Haber61.NEt - Haber Servis - Trabzon salon sporlarında en fazla ilgi duyduğu spor dalının satranç olduğu tespit edildi. Trabzon’da yaklaşık 26 bin lisanslı sporcu bulunmakta bu sporcuların 2678 kişisinin satranç lisansı çıkarmış sporcu olduğu tespit edildi. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde lisanslı sporcu sayısı 35 branşta 26 bin sporcu olarak tespit edildi. Trabzon En fazla lisanslı sporcusu ise Spor İl Müdürlüğü verilerine göre birinci sırada satranç olurken ikinci sırayı ise uzak doğu sporlarından Taekwondo alıyor. 2513 sporcunun lisanslı olarak mücadele ettiği bu branş takıp eden diğer branş ise 2294 sporcu ile Basket bol takip etmekte.

Satranca ilginin fazla olması Trabzon’a bir süre önce başarıda getirdi.  Türkiye Satranç Federasyonun (TSF) düzenlemiş olduğu Türkiye şampiyonasında ilkokul öğrencisi Yasemin Eraslan Türkiye 1.si olmuştu.  Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne başvuran lisanslı sporcular arasında futbol bulunmamakta. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor